r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye 10. - egyszerűen

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Livike29
Brassói aprópecsenye 10. - egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

1099
Kalória
41.1g
Fehérje
53.2g
Szénhidrátok
80.8g
Zsír
377.4g
Víz
124g
Koleszterin
6.3g
Rost
2.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 5497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    377.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.6 g

Zsír

  • Összesen
    404 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4714.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2772 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1886.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    117 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 5497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk,megtöröljük, éskockákra vágjuk. A nagyon zsíros részeket eltávolítjuk.
  2. Felhevített olajba a hústkifehéredésig pirítom, majd amikor levet engedett,fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús teljesen meg nem puhult.
  3. Az ízesítést mindenki maga döntheti el, hogy milyen legyen. (Én most egy boltifokhagymás fűszerkeveréket használtam.)
  4. A puhára párolt húst zsírjára sütjük.
  5. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockákra vágva, olajban megsütjük.
  6. Amikor a hússzépen kipirosodott, fokhagymát aprítunk rá, majd a megsült krumplival egynagy tálban óvatosan összekeverjük.
  7. Díszítésnek petrezselyemmel hintetjük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Az egyik gyerekkori kedvencem a brassói. Anyukám mindig így készítette el nekünk, és még a mai napig is csak az Ő által készített brassói a legfinomabb a világon! (Én csak próbálkozom, de azért remélem, mindenkinek tetszik majd a recept!)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!