r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Klári
Brassói aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1824 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 455 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    144 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2131.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1824 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A disznócombról minden zsiradékot, mócsingot eltávolítunk.
  2. Vékony, kb. 1 cm széles és 1/2 cm vastag csíkokra vágjuk a húst.
  3. A felolvasztott zsíron 15-20 percig sütjük.
  4. A vegetát 3 dl vízben feloldjuk és ráöntjük a húsra.
  5. Beleszórjuk a borsot és a majorannát.
  6. 1 óra alatt puhára pároljuk, ha szükséges, a vizet pici adagokban pótoljuk.
  7. Amikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük.
  8. Szükség esetén pici sót tehetünk bele, de vigyázzunk, mert a vegeta már magában is elég sós.
  • Elkészítettem: 112 alkalommal
  • Receptkönyvben: 477
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 212067
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 10.

Ajánló

A vegetát ízlés szerint húsleveskockával helyettesíthetjük. Sültkrumplival tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyermekeim a vendéglátó helyeken felszolgált brassóit nagyon nem szerették. Ezért kipróbáltam egy másik változatot, aminek a lényege nem csak az ízesítésben van, hanem abban is, hogy kizárólag sovány, zsiradékmentes színhúsból készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...