r
Nosalty Logó

Bounty tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esteraki
Bounty tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Összesen 530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Összesen 4239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5072.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 4239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 263 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először piskótát csinálunk a szokásos módon, és 180 fokosra előmelegítjük a sütőt. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük a sütőporos lisztet, a kakaóport és a vizet.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük, majd végül óvatosan beleforgatjuk (de jól eldolgozva) a tojássárgájás, lisztes krémhez.
  3. A nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, erre öntjük rá a piskótánkat, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Az én sütőmben légkeveréssel 12 perc alatt lett kész (elég vékony, ezért figyeljünk, ne száradjon ki!!).
  4. Amíg sül a piskóta, nekilátunk a krémnek.
  5. Ha megsült a piskóta, a sütőpapírnál fogva kivesszük, és egy vizes konyharuhára 'borítjuk', és óvatosan lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével szépen, szorosan feltekerjük a piskótát, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Ha már kihűlt a piskóta kitekerjük, és szépen, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, majd szorosan (de nem kinyomva a krémet) feltekerjük. Annyi idő elég is a csokimáznak, amíg megcsináljuk a tekercset (nem tűzforrón, de még melegen fedjük be vele a piskótát) egy lapos késsel vagy tortaformázóval egyenletesen oszlassuk el a csokit a piskótán, és ha akarjuk, szórjuk meg kókuszreszelékkel, rakjuk hűtőbe. A legjobb, ha este csináljuk, és másnapra tökéletes lesz, de ha nem bírjuk ki, akkor legalább 2-3 órát legyen a hűtőben, szeletelés előtt!

A krémhez

  1. Egy lábasba öntjük a fél liter tejet, és elkezdjük melegíteni.
  2. Hozzáadjuk a csipet sót, ha már langyos, akkor a vajat is (margarinnal is lehet, de szerintem sokkal, de sokkal finomabb krém lesz vajjal!!!) a cukrot és a búzadarát. Végül a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
  3. Folyamatosan kevergetjük! Ha elkezd már bugyogni, készen is van, le lehet venni a tűzről, és félrerakjuk hűlni.

Csokimázhoz

  1. Ha minden kihűlt, megcsináljuk a csokimázat is. Én 75%-os csokiból, vajból, kis porcukorból (mert nálunk nem mindenki szereti az étcsokit...) és vízből csináltam. Az egészet összekeverjük, és közepes lángnál folyamatosan kevergetjük, míg minden elolvad, és szép egynemű lesz. Majd félrerakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 32164
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bounty tekercs
Esteraki 14 recept

Imádom a Bounty-t és az összes csokis-kókuszos süteményt, de szerettem volna egy olyan sütit, aminek tényleg Bounty íze van. Azt hiszem, sikerült!! :) íme:

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...