r
Nosalty Logó

Bounty kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Bounty kifli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

593
Kalória
13.1g
Fehérje
73.5g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
39.2g
Víz
35.6g
Koleszterin
10g
Rost
28.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4248 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 2369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A meglangyosított tejben elkeverjük a mézet, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. Ehhez adjuk a joghurtot, olajat, lisztet, sót, és tésztát dagasztunk belőle. Egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát négy részre osztjuk, kis cipókat formálunk belőle, kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjű körré.
  4. Az első lapra ráreszeljük a vaj 1/3-át, majd lefedjük a következő kinyújtott lappal, és így tovább. Az utolsó lap tetejére nem kerül vaj (mint a croissant-nál).
  5. A kókuszreszeléket a cukorral és tejszínnel összekeverjük (ennyi tejszíntől pont összeáll).
  6. A rétegezett tésztát négy cikkre vágjuk el. Szélesebb részére teszünk 1 kanálnyi kókuszos tölteléket, arra négy csokilencsét, és feltekerjük a kiflit.
  7. Tetejét kevés tejföllel megkenjük.
  8. 180 fokos sütőben negyed óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25

Ezt a receptet úgy készítettem el, mint az expressz croissant-t. Délután összeraktam, másnap reggel megsütöttem. Akkor hideg sütőbe tettem, és 25 perc alatt készült el. Ez is egy jó megoldás iskolai tízóraira. Már az elkészítés közben Éva-Anyócára gondoltam (ő tudja, hogy miért).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Gazdálkodj okosan húsvétkor is!

Az ALDI-val az ünnepek idején is könnyen spórolhatsz, hiszen verhetetlen árainak köszönhetően akár 3400 forintból is asztalra varázsolhatod a húsvéti családi ebédet.

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!