Boszorkánypogácsa
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
250g vaj1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g dió654 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
19.1g vaj137 kcal
-
19.1g cukor74 kcal
-
13g citrom2 kcal
-
16.8g tojás21 kcal
-
7.6g dió50 kcal
-
22.9g finomliszt83 kcal
-
1.5g lekvár/ dzsem4 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.7 g
Zsír
-
Összesen 289.6 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2251.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1132 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.3 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 314 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2022 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 693 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1047 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Hozzávalók
-
250 g vaj
-
250 g cukor
-
1 db citrom
-
4 db tojás
-
300 g finomliszt
Elkészítés
- A vajat és a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal.
- Hozzáreszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a fele levét.
- Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon rá a kezünkre.
- Diónyi nagyságú golyókat formázunk belőlük, amiket aztán a durvára vágott dióba forgatunk. (Az eredeti recept itt azt írja, hogy előtte a tojásfehérjében is meg kell forgatni a golyókat. Én ezt el szoktam hagyni, mert a dió enélkül is rendesen ragad a golyókra.)
- Sütőpapírral vagy szilikonnal bélelt tepsire tesszük, picit lapogatjuk, hogy biztosan álljanak, a tetejüket az ujjunkal picit benyomjuk, hogy egy kis mélyedés keletkezzen rajtuk.
- Alacsony fokozaton, szép világos aranyszínűre sütjük őket.
- Még melegen, egy pici dzsemet helyezünk a kráterekbe.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 299
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 34775
- Feltöltés dátuma: 2009. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Amíg otthon laktam, mindig mindenkinek megvoltak a maga kedvencei, amit anyukám rendelésre készített, ha valamilyen jeles alkalomra meg akart minket lepni. Az én jutalomsütim 10 éves koromig váltakozó volt. Aztán anyukám egyik Lajos Mari receptkönyvében rátaláltam a boszorkánypogácsára, és a következő iskolai évzáró-ünnepre ezt rendeltem. Onnantól kezdve megszűnt ingatag álláspontom a kedvenc süteményre nézve: télen-nyáron, nagy és kis alkalmakra én mindig boszorkánypogácsát kértem. Sajnos, felnőttem, és a jeles napok is csökkenek: már nem kapok sütit, ha vége a félévnek. A felnőttségnek és a saját konyhának azonban megvannak a maga előnyei: bármikor készíthetek magamnak boszorkánypogácsát, és még a különleges alkalomra sem kell várnom! (Az eredeti recept Lajos Mari 99 sütemény és torta című szakácskönyvében található.)