r
Nosalty Logó

Boszorkánypogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Boszorkánypogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    314 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 4866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal.
  2. Hozzáreszeljük a citrom héját, belecsavarjuk a fele levét.
  3. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon rá a kezünkre.
  4. Diónyi nagyságú golyókat formázunk belőlük, amiket aztán a durvára vágott dióba forgatunk. (Az eredeti recept itt azt írja, hogy előtte a tojásfehérjében is meg kell forgatni a golyókat. Én ezt el szoktam hagyni, mert a dió enélkül is rendesen ragad a golyókra.)
  5. Sütőpapírral vagy szilikonnal bélelt tepsire tesszük, picit lapogatjuk, hogy biztosan álljanak, a tetejüket az ujjunkal picit benyomjuk, hogy egy kis mélyedés keletkezzen rajtuk.
  6. Alacsony fokozaton, szép világos aranyszínűre sütjük őket.
  7. Még melegen, egy pici dzsemet helyezünk a kráterekbe.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 299
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 34728
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amíg otthon laktam, mindig mindenkinek megvoltak a maga kedvencei, amit anyukám rendelésre készített, ha valamilyen jeles alkalomra meg akart minket lepni. Az én jutalomsütim 10 éves koromig váltakozó volt. Aztán anyukám egyik Lajos Mari receptkönyvében rátaláltam a boszorkánypogácsára, és a következő iskolai évzáró-ünnepre ezt rendeltem. Onnantól kezdve megszűnt ingatag álláspontom a kedvenc süteményre nézve: télen-nyáron, nagy és kis alkalmakra én mindig boszorkánypogácsát kértem. Sajnos, felnőttem, és a jeles napok is csökkenek: már nem kapok sütit, ha vége a félévnek. A felnőttségnek és a saját konyhának azonban megvannak a maga előnyei: bármikor készíthetek magamnak boszorkánypogácsát, és még a különleges alkalomra sem kell várnom! (Az eredeti recept Lajos Mari 99 sütemény és torta című szakácskönyvében található.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...