r
Nosalty Logó

Borsos-köményes rudak egyensúlytésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Borsos-köményes rudak egyensúlytésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4191.8 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1674 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.2 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőben pihentetjük.(A túróból akrémesebb fajtátválasszuk, és krumplinyomón keresztül adjuk hozzá.)
  2. Másnap rudakat formázunk, és a sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6990
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Ajánló

2-3 vagy négy adagot célszerű egyszerre begyúrni. Egy adag az hipp-hopp elfogy! :) (Ha nem tojással kenjük meg a tetejét, hanem pl. tejszínnel, akkor "tojásmentes" tésztának is mondhatjuk.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsos-köményes rudak egyensúlytésztából
tekovacs 91 recept

A fahéjas csiga receptemben írtam, hogy ez a "mindenre jó" alaptészta nálam. Most sós rudakat csináltam belőle. Nem lehet elrontani, könnyű megcsinálni, kiadós, finom, sós recept. Sajttal is megszórhatjuk: akkor sajtos rúd lesz belőle.:) Sőt, kinyújtva megkenhetjük pizzakrémmel vagy sonkakrémmel stb. szeleteljük, és csigákat süthetünk. Az a legjobb ebben a tésztában, hogy variálható!  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...