r
Nosalty Logó

Borsós husi

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tmea
Borsós husi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2771 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6823 micro
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    172.6 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    991 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6764 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27290 micro
Összesen 2771 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A petrezselyem leveleit apróra vágjuk, szárát félretesszük.
  2. A levelek feléből a zsiradék felével világos rántást sütünk. (Paprika nem kell hozzá.)
  3. A húst a zsiradék másik felén fehéredésig sütjük. (Egyáltalán nem baj, ha itt-ott kicsit megpirul.)
  4. Sózzuk, hozzáadjuk a petrezselyem szárát és a fél csomó összevágott petrezselyemlevelet, majd megszórjuk az egészet 2 csapott evőkanál liszttel és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Amikor a hús félig puha, beletesszük a zöldborsót és ismét felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Szükség esetén utána sózunk.
  6. Ha ügyesek voltunk, akkor a rántást eltehetjük a hűtőbe. (Ha inkább levesre emlékeztet a művünk, akkor viszont főzelék sűrűségűre sűrítjük rántásunk segítségével.)
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 59897
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Friss puha kenyér. Mindegy milyen, csak puha legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt gyerekkoromban egy barátnőm, náluk ettünk mindig ilyen kajcit. Annyira megszerettem, hogy mikor már kevésbé voltam gyerek, akkor muszáj volt elkérnem anyukájától a receptjét. Odaadta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...