adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
125g sertéshús208 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
694
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
1000g zöldborsó810 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2771
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
28.9g sertéshús48 kcal
-
57.8g zöldborsó47 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 924.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 297.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1691 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6823 micro
Összesen
694
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 172.6 g
Zsír
-
Összesen 132 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3698 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 2294 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1190.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 579 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 460 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 991 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 744 micro
-
Kolin: 587 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 210 micro
-
β-karotin 6764 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27290 micro
Összesen
2771
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1577 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
1 kg zöldborsó
-
10 dkg finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A petrezselyem leveleit apróra vágjuk, szárát félretesszük.
- A levelek feléből a zsiradék felével világos rántást sütünk. (Paprika nem kell hozzá.)
- A húst a zsiradék másik felén fehéredésig sütjük. (Egyáltalán nem baj, ha itt-ott kicsit megpirul.)
- Sózzuk, hozzáadjuk a petrezselyem szárát és a fél csomó összevágott petrezselyemlevelet, majd megszórjuk az egészet 2 csapott evőkanál liszttel és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Amikor a hús félig puha, beletesszük a zöldborsót és ismét felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Szükség esetén utána sózunk.
- Ha ügyesek voltunk, akkor a rántást eltehetjük a hűtőbe. (Ha inkább levesre emlékeztet a művünk, akkor viszont főzelék sűrűségűre sűrítjük rántásunk segítségével.)
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 60000
- Feltöltés dátuma: 2011. június 25.
Ajánló
Friss puha kenyér. Mindegy milyen, csak puha legyen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Tmea
35 recept
Volt gyerekkoromban egy barátnőm, náluk ettünk mindig ilyen kajcit. Annyira megszerettem, hogy mikor már kevésbé voltam gyerek, akkor muszáj volt elkérnem anyukájától a receptjét. Odaadta.