Borsórizottó babáknak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30g rizs107 kcal
-
15g zöldborsó12 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
20 kcal
Összesen
175
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30g rizs107 kcal
-
15g zöldborsó12 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
20 kcal
Összesen
175
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
29.4g rizs105 kcal
-
14.7g zöldborsó12 kcal
-
49g vöröshagyma18 kcal
-
2g olívaolaj17 kcal
-
4.9g parmezán sajt19 kcal
Összesen
171
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
175
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
175
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
30 g rizs
-
15 g zöldborsó
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 teáskanál olívaolaj
-
5 g parmezán sajt
Elkészítés
- Kis lábasban feltesszük főni a megmosott borsót, hagymát.
- Kb. 10 perc után hozzáadjuk a rizst és puhára főzzük.
- Leszűrjük, (a hagymát ki is dobhatjuk vagy benne hagyhatjuk), a baba igénye szerint villával összetörjük vagy turmixoljuk.
- Olívaolajjal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
- Tálaljuk, ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl forró!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10678
- Feltöltés dátuma: 2011. július 31.
Ajánló
Ha baba túlérzékeny a hüvelyesekre, akkor csökkentsük a borsó mennyiségét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Nagyon ízlett a kincsemnek!!