r
Nosalty Logó

Borsófőzelék sült virslivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Borsófőzelék sült virslivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzelékhez

A virslihez

445
Kalória
17.5g
Fehérje
28.5g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
341.8g
Víz
49.6g
Koleszterin
9.9g
Rost
9.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A főzelékhez

A virslihez

Összesen 445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A főzelékhez

A virslihez

Összesen 1335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A főzelékhez

A virslihez

Összesen 106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4546 micro
Összesen 445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1025.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    496 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13639 micro
Összesen 1335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi.
  2. Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta a gázt és belekavarjuk a petrezselyemzöldet. Ha a borsó már puha, akkor kevés hideg vízzel engedjük fel a rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Ha a borsó még nem puha, megvárjuk míg az nem lesz, ekkor a forró főzelékléből keverünk keveset a rántáshoz, majd adjuk hozzá a főzelékhez.
  3. Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
  4. A tetejére egy kevés vajat morzsolunk, hogy ne bőrösödjön.
  5. A virslit közben beirdaljuk, majd forró olajon megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Nem szerettem volna túlfűszerezni, a kisfiam ugyanis nem rajong az erős fűszerezésű ételekért, így azonban nagykanállal lapátolta befelé. Ráadásul a borsó egy önmagában is rendkívül finom zöldségféle, ne nyomjuk el az ízét!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!