r
Nosalty Logó

Borsófőzelék sült virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borsófőzelék sült virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A főzelékhez

A virslihez

Összesen 445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A főzelékhez

A virslihez

Összesen 1335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A főzelékhez

A virslihez

Összesen 106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4546 micro
Összesen 445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    496 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13639 micro
Összesen 1335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A virslihez

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi.
  2. Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta a gázt és belekavarjuk a petrezselyemzöldet. Ha a borsó már puha, akkor kevés hideg vízzel engedjük fel a rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Ha a borsó még nem puha, megvárjuk míg az nem lesz, ekkor a forró főzelékléből keverünk keveset a rántáshoz, majd adjuk hozzá a főzelékhez.
  3. Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
  4. A tetejére egy kevés vajat morzsolunk, hogy ne bőrösödjön.
  5. A virslit közben beirdaljuk, majd forró olajon megpirítjuk.
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 123805
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szerettem volna túlfűszerezni, a kisfiam ugyanis nem rajong az erős fűszerezésű ételekért, így azonban nagykanállal lapátolta befelé. Ráadásul a borsó egy önmagában is rendkívül finom zöldségféle, ne nyomjuk el az ízét!

Hozzávalók

A főzelékhez

A virslihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...