Borsófőzelék sült virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A főzelékhez
-
167g zöldborsó135 kcal
-
167g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
71 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g vaj33 kcal
A virslihez
-
60g virsli161 kcal
-
24 kcal
Összesen
445
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A főzelékhez
-
500g zöldborsó405 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
14g vaj100 kcal
A virslihez
-
180g virsli484 kcal
-
71 kcal
Összesen
1335
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A főzelékhez
-
39.6g zöldborsó32 kcal
-
39.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
A virslihez
-
14.2g virsli38 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
106
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1123.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 509 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 341.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4546 micro
Összesen
445
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 88.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3371.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 880 mg
-
Nátrium 1528 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1025.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 523 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 496 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 3404 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13639 micro
Összesen
1335
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1079 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
A főzelékhez
-
0.5 kg zöldborsó
-
5 dl víz
-
1 csipet só
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek vaj
A virslihez
-
180 g virsli
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A főzelékhez
- A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi.
- Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta a gázt és belekavarjuk a petrezselyemzöldet. Ha a borsó már puha, akkor kevés hideg vízzel engedjük fel a rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Ha a borsó még nem puha, megvárjuk míg az nem lesz, ekkor a forró főzelékléből keverünk keveset a rántáshoz, majd adjuk hozzá a főzelékhez.
- Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
- A tetejére egy kevés vajat morzsolunk, hogy ne bőrösödjön.
- A virslit közben beirdaljuk, majd forró olajon megpirítjuk.
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 123805
- Feltöltés dátuma: 2012. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem szerettem volna túlfűszerezni, a kisfiam ugyanis nem rajong az erős fűszerezésű ételekért, így azonban nagykanállal lapátolta befelé. Ráadásul a borsó egy önmagában is rendkívül finom zöldségféle, ne nyomjuk el az ízét!