Borsófőzelék ahogy witch készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g zöldborsó203 kcal
-
53 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
297
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g zöldborsó810 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
1186
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
93g zöldborsó75 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0 kcal
-
0.6g só0 kcal
Összesen
110
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 198.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 1123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6195 micro
Összesen
297
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4170.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1129 mg
-
Nátrium 2376 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 794 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 400 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 662 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 210 micro
-
β-karotin 4490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24778 micro
Összesen
1186
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2305 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál só
Elkészítés
- A borsót annyi vízzel rakjuk fel főni, hogy félig lepje el. Amikor felforr, hozzáadjuk a sót.
- Amíg a borsó vize felforr, a lisztet az olajon zsemleszínűre pirítjuk, gyakran kevergetve. A tűzről lehúzva meghintjük a paprikával, kevés vizet öntünk rá. Visszarakjuk a tűzre és állandóan kevergetve, összesen fél liter vízzel higítjuk a rántást, egyszerre kb. 1 dl vizet öntve hozzá. Minden adag után alaposan keverjük el, hogy ne legyen csomós. Ha biztosra akarunk menni, használjunk habverőt.
- Amikor a borsó felforr, már önthetjük is a rántást bele, jól kiforraljuk.
- Elkészítettem: 99 alkalommal
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 79
- Össznézettség: 135393
- Feltöltés dátuma: 2012. március 20.
Ajánló
Ha nem elég édes, 1-2 evőkanál cukrot keverjünk bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
witch
735 recept
Mikor gyerek voltam, ez a főzelék nagyon gyakran volt gyors vacsora nálunk. Amíg a napköziben meg nem ismerkedtem a habart változattal, addig nem is volt baj. Nekem az lett a kedvencem. A lányomnak bemutattam mindkét változatot, hogy ő döntse el, neki melyik a kedvence. Ő a rántásosra esküszik, akár egy hétig is eszi. Mikor megkérdezi, hogy mi az ebéd, és borsófőzelék a válasz, kijavít: borsóleves. Hát elég gyakran hígra sikerül. :D A páromnak csak az a lényeg, hogy sok fasírt legyen hozzá.