r
Nosalty Logó

Boros kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Boros kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 1341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A három tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egy evőkanál olajat és a bort, majd tovább keverjük, kb. két perc alatt összedolgozzuk.
  2. A tojások fehérjéhez hozzákeverjük a fél citrom lereszelt héját, és lágy habot verünk belőle.
  3. A tojássárgás masszát könnyedén összeforgatjuk a tojásfehérjehabbal, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük, de ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze.
  4. A sütőt előmelegítjük, majd a tésztamasszát kivajazott és kilisztezett tepsiben egyenletesen elosztatjuk. 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. Míg sül a tészta, elkészítjük a borsodót. Egy edénybe beleöntjük a bort, elkeverjük benne a cukrot, a citrom levét és az egy tojássárgáját. Alágyújtunk, és folyamatos keverés mellett összesűrítjük.
  6. Öt perc után a lisztet elkeverjük a vízzel, és a borsodóhoz öntjük. Ettől fog a krém szépen besűrűsödni. Ha ez megtörtént, a krémet félrehúzzuk, és kihűtjük.
  7. Eközben a mazsolát borba áztatjuk. A szőlőszemeket megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk.
  8. Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a süteményt. A tésztára rásimítjuk a borkrémet, ezután pedig a friss szőlőszemekkel és a mazsolával kidíszítjük. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3374
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az év minden időszakának megvan a maga varázsa. Engem ezúttal a szüret és az újbor hangulata ragadott magával...:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...