Boros kocka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
10g rétesliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fehérbor0 kcal
-
12 kcal
A krémhez
-
17g fehérbor14 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
3g víz0 kcal
A díszítéshez
Összesen
225
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
2g fehérbor2 kcal
-
71 kcal
A krémhez
-
100g fehérbor82 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
16g víz0 kcal
A díszítéshez
Összesen
1341
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
23.2g tojás29 kcal
-
9.9g porcukor38 kcal
-
8.5g rétesliszt31 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.3g fehérbor0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
A krémhez
-
14.1g fehérbor12 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
2.3g víz0 kcal
A díszítéshez
Összesen
189
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
225
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 757 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2610.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 1125 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.6 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 376.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1071 micro
Összesen
1341
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
7 dkg porcukor
-
3 púpozott ek rétesliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
2 ml fehérbor
-
1 ek napraforgó olaj
A krémhez
-
1 dl fehérbor
-
4 dkg porcukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 db tojássárgája
-
2 dkg finomliszt
-
2 evőkanál víz
A díszítéshez
-
15 dkg szőlő
Elkészítés
A tésztához
- A három tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egy evőkanál olajat és a bort, majd tovább keverjük, kb. két perc alatt összedolgozzuk.
- A tojások fehérjéhez hozzákeverjük a fél citrom lereszelt héját, és lágy habot verünk belőle.
- A tojássárgás masszát könnyedén összeforgatjuk a tojásfehérjehabbal, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük, de ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze.
- A sütőt előmelegítjük, majd a tésztamasszát kivajazott és kilisztezett tepsiben egyenletesen elosztatjuk. 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Míg sül a tészta, elkészítjük a borsodót. Egy edénybe beleöntjük a bort, elkeverjük benne a cukrot, a citrom levét és az egy tojássárgáját. Alágyújtunk, és folyamatos keverés mellett összesűrítjük.
- Öt perc után a lisztet elkeverjük a vízzel, és a borsodóhoz öntjük. Ettől fog a krém szépen besűrűsödni. Ha ez megtörtént, a krémet félrehúzzuk, és kihűtjük.
- Eközben a mazsolát borba áztatjuk. A szőlőszemeket megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk.
- Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a süteményt. A tésztára rásimítjuk a borkrémet, ezután pedig a friss szőlőszemekkel és a mazsolával kidíszítjük. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3354
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az év minden időszakának megvan a maga varázsa. Engem ezúttal a szüret és az újbor hangulata ragadott magával...:)