r
Nosalty Logó

Boros borjú gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Boros borjú gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1308 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 327 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1308 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, ha kell lehártyázzuk. Először három hosszú csíkra, majd szeletekre vágjuk, hogy kisebb érméket kapjunk belőle. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagyobb, mély serpenyőben olívaolajat forrósítunk és hirtelen megsütjük benne a borjú érmék mindkét oldalát, majd kivesszük őket egy tálra lefedve pihenni.
  3. Az olajat pótoljuk a serpenyőben, ha kell, majd beleszórjuk a hagymakockákat pirulni. Ha megpirult a hagyma mellédobjuk a szeletelt csiperkét és tovább pirítjuk vele.
  4. Pár perc múlva tegyük vissza a sült húsokat is és öntsünk alá másfél deci bort. Tegyünk fedőt a serpenyőre és alacsonyabb hőmérsékleten pároljuk a húst további 20 percig. Néha keverjük meg, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Ekkor jöhet a tejszín, amivel forraljuk össze úgy az ételünket, hogy kicsit sűrűsödjön be a szaftja. Sózzuk, borsozzuk újból, ha a tejszín miatt kevésbé fűszeres. Rizzsel, salátával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13531
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Ajánló

Ha nem kapunk borjút, akkor csirkéből vagy pulykából is elkészíthetjük ezt az ételt. Lilahagymás paradicsom saláta nagyon passzol hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a leges-legfinomabb husi a világon! No, persze mindenkinek más az ízlése, de idáig, akinek készítettem belőle, nem utasította vissza. Honnan van a recept? Arra már nem emlékszem. De most, így farsangkor eszembe jutott szerencsére, hogy létezik. A mulatozós ételek, “részeges” módra elkészített husik sorába tökéletesen beleillik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...