r
Nosalty Logó

Borkrémes-csokis gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borkrémes-csokis gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 3228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3505.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 3228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A gyümölcskrémhez

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
  3. Egy nagyobb kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
  4. Közben a gyümölcsöket nagyobb cikkekre vágjuk, leöntjük annyi édes fehérborral, amennyi épp csak ellepi, és ízlés szerint cukorral édesítjük.
  5. Citromlével, citromhéjjal, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel fűszerezve megpároljuk.
  6. A gyümölcsöket kiszedjük a lábasból, kiszűrjük belőle a fűszereket, a levét beforraljuk. Kb. 2 dl legyen!
  7. A tejszínben elkeverjük a pudingport, a beforralt boros léhez öntjük, és sűrűre főzzük. A megsült piskótára öntjük.
  8. Kirakjuk a gyümölcsökkel, és a hűtőbe tesszük.
  9. A csokit megolvasztjuk egy kevés olajjal, és rácsorgatjuk a gyümölcsök tetejére. (Előtte egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Nem lehet szép egyenletesen bevonni.)
  10. Olvasztott fehér csokiban megforgatjuk a fekete szőlőszemeket, és ezzel díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2561
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Inni nem szeretem a bort, de édességekben, krémekben, sodókban szeretem az ízét. Az alkohol a hosszú főzés miatt elpárolog belőle. Az elkészítéséről további 20 képet itt találhattok.

Hozzávalók

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...