Borkrémes-csokis gyümölcstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A gyümölcskrémhez
-
113g körte58 kcal
-
17g édes fehérbor14 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
63 kcal
A krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
29 kcal
A tetejére
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
6 kcal
A díszítéshez
-
45 kcal
-
33g szőlő22 kcal
Összesen
539
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A gyümölcskrémhez
-
680g körte349 kcal
-
100g édes fehérbor82 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
171 kcal
A tetejére
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
35 kcal
A díszítéshez
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
200g szőlő132 kcal
Összesen
3228
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A gyümölcskrémhez
-
36.8g körte19 kcal
-
5.4g édes fehérbor4 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
9.2g citrom1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
A piskótához
-
6g tojás7 kcal
-
3.2g cukor13 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
A krémhez
-
10.8g habtejszín32 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
A tetejére
-
5.4g tejcsokoládé29 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A díszítéshez
-
2.7g fehér csokoládé15 kcal
-
10.8g szőlő7 kcal
Összesen
174
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 174.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
539
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 165.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3505.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 1031 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 1402 mg
-
Nátrium 821 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.5 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1048.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 789 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 766 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
Összesen
3228
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A gyümölcskrémhez
-
1 dl édes fehérbor
-
2 ek cukor
-
1 db citrom
-
fahéj ízlés szerint
-
1 db szegfűszeg
A piskótához
-
3 púpozott ek cukor
-
3 púpozott ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére
-
10 dkg tejcsokoládé
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A díszítéshez
-
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A gyümölcskrémhez
- A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
- Egy nagyobb kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
- Közben a gyümölcsöket nagyobb cikkekre vágjuk, leöntjük annyi édes fehérborral, amennyi épp csak ellepi, és ízlés szerint cukorral édesítjük.
- Citromlével, citromhéjjal, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel fűszerezve megpároljuk.
- A gyümölcsöket kiszedjük a lábasból, kiszűrjük belőle a fűszereket, a levét beforraljuk. Kb. 2 dl legyen!
- A tejszínben elkeverjük a pudingport, a beforralt boros léhez öntjük, és sűrűre főzzük. A megsült piskótára öntjük.
- Kirakjuk a gyümölcsökkel, és a hűtőbe tesszük.
- A csokit megolvasztjuk egy kevés olajjal, és rácsorgatjuk a gyümölcsök tetejére. (Előtte egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Nem lehet szép egyenletesen bevonni.)
- Olvasztott fehér csokiban megforgatjuk a fekete szőlőszemeket, és ezzel díszítjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2561
- Feltöltés dátuma: 2011. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Inni nem szeretem a bort, de édességekben, krémekben, sodókban szeretem az ízét. Az alkohol a hosszú főzés miatt elpárolog belőle. Az elkészítéséről további 20 képet itt találhattok.