Borjúpaprikás ahogy Belgakonyha készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g borjúlábszár201 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g gulyáskrém3 kcal
-
0 kcal
-
68 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
385
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g borjúlábszár802 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
-
0 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1539
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
59.2g borjúlábszár47 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
8.9g tejföl18 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.6g gulyáskrém1 kcal
-
0 kcal
-
1.8g mangalica zsír16 kcal
-
11.8g víz0 kcal
Összesen
91
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 274.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
385
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 144.6 g
Zsír
-
Összesen 85.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2880.5 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1563 mg
-
Nátrium 663 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1098.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
1539
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 152 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
150 g tejföl
-
1 púpozott ek finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 dl víz
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, majd zsíron vagy olajon megdinszteljük.
- Beleszórjuk a pirospaprikát.
- A húst kis kockákra vágjuk, és a lábosba rakjuk a paradicsommal.
- A húst kicsit lepirítjuk, majd felöntjük fél dl vízzel. Fedő alatt pároljuk 1-3 órán át (nekem általában 2 óra, az itteni belga borjú:) ). Egyszer-kétszer piruljon le az első fél órában, majd mindig pótoljuk kevés vízzel. A fél óra elteltével lassú tűzön pároljuk elegendő vízzel, hogy éppen kilátszódjanak a husik. Ekkor rakjuk bele a gulyáskrémet is, és ezzel pároljuk, amíg puha, omlós lesz a hús.
- A lisztet egy kis tálban kikeverjük a tejföllel. Ehhez adagolunk kanalanként a hús meleg levéből, és csak ezután öntjük lábosba, hogy ne legyen csomós. Egyet rottyan, és készen is van.
- Elkészítettem: 22 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8385
- Feltöltés dátuma: 2014. január 13.
Ajánló
Nokedlivel és savanyúsággal tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Étteremben nagyon gyakran kértem ezt az ételt, bár néha több zsírt találni, mint húst, így most már mindig magam készítem.