r
Nosalty Logó

Borjúpaprikás ahogy Belgakonyha készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borjúpaprikás ahogy Belgakonyha készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 385 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd zsíron vagy olajon megdinszteljük.
  2. Beleszórjuk a pirospaprikát.
  3. A húst kis kockákra vágjuk, és a lábosba rakjuk a paradicsommal.
  4. A húst kicsit lepirítjuk, majd felöntjük fél dl vízzel. Fedő alatt pároljuk 1-3 órán át (nekem általában 2 óra, az itteni belga borjú:) ). Egyszer-kétszer piruljon le az első fél órában, majd mindig pótoljuk kevés vízzel. A fél óra elteltével lassú tűzön pároljuk elegendő vízzel, hogy éppen kilátszódjanak a husik. Ekkor rakjuk bele a gulyáskrémet is, és ezzel pároljuk, amíg puha, omlós lesz a hús.
  5. A lisztet egy kis tálban kikeverjük a tejföllel. Ehhez adagolunk kanalanként a hús meleg levéből, és csak ezután öntjük lábosba, hogy ne legyen csomós. Egyet rottyan, és készen is van.
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8362
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Nokedlivel és savanyúsággal tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étteremben nagyon gyakran kértem ezt az ételt, bár néha több zsírt találni, mint húst, így most már mindig magam készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...