r
Nosalty Logó

Borhabtekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somat
Borhabtekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2144.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.7 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 3025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 239 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, majd részletekben a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás keverékbe.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát, és 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a krémet. A zselatinlapokat beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásfehérjéket egy kevés sóval, a habtejszínt 1-2 evőkanál porcukorral habbá verjük.
  5. A tojássárgáját a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a fehérbort is. Az így kapott keveréket vízgőz felett picit besűrítjük, majd levesszük a tűzről.
  6. Elkeverjük benne a zselatinlapokat, majd a tejszínhabot, végül beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Lehűtjük.
  7. Az elkészült piskótát vizes konyharuhára terítjük, megkenjük a krémmel, feltekerjük, és 4 órát pihentetjük szeletelés előtt a hűtőben.
  8. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2331
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen elkészíthető ünnepi desszert, amiből érdemes egyből dupla adagot csinálni, mert pillanatok alatt elfogy.. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...