r
Nosalty Logó

Borhabos palacsinta mandulaszeletekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Geleva
Borhabos palacsinta mandulaszeletekkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

872
Kalória
23.7g
Fehérje
104.6g
Szénhidrátok
33g
Zsír
209.1g
Víz
300.1g
Koleszterin
3.9g
Rost
42.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 5235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7549.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    3691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.5 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    1526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2586 micro
Összesen 5235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsinta hozzávalóit olaj nélkül összekeverjük, és legalább 30 percre félretesszük.
  2. Ezalatt elkészítjük a borhabot: a bort felfőzzük a citromkarikákkal, szegfűszeggel és fahéjjal.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ha fehéredik, hozzákeverjük a lisztet, és tovább habosítjuk.
  4. Állandó keverés közben hozzáadjuk a forró bort, vigyázva,hogy ne csapódjon kia tojás.
  5. Visszatesszük a tűzre, vagy gőz fölött habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük. De ne főzzük, csak forrásig hevítsük fel.
  6. Levesszük a hőről, a tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a krémhez, és pár percig visszahelyezzük a gőzre. Így nagyon hamar átfő a hab is.
  7. A palacsinta tésztánkat átkeverjük,beállítjuk a sűrűségét ásványvízzel vagy tejjel, és hozzákeverjük az étolajat is.
  8. Pár csepp olajon kisütjük az első palacsintákat, utána már nem kell olajozni.
  9. A kész palacsintát megszórjuk mandulával, tetszés szerint hajtogatjuk, és rászedjük a borhabot. Meglocsolhatjuk egy kis csoki, vagy gyümölcssziruppal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Gyerekkorom egyik kedvenc palacsintája. Nálunk nem volt semmi extra, csak a palacsinta és a borhab, de az illatát és a hangulatát sosem lehet elfelejteni. Bejárta a lakást az a téli, ünnepi, bensőséges hangulat. ...és egy kicsit nagyobbnak is éreztük magunkat, mi gyerekek. :-) Most azért választottam a mandulát, mert ez elég semleges ízű, és állományában nagyon jól harmonizál, de minden édes töltelékhez is tökéletes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!