r
Nosalty Logó

Borhabos palacsinta mandulaszeletekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Geleva
Borhabos palacsinta mandulaszeletekkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

872
Kalória
23.7g
Fehérje
104.6g
Szénhidrátok
33g
Zsír
209.1g
Víz
300.1g
Koleszterin
3.9g
Rost
42.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 5235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A borhabhoz

A tálaláshoz

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 872 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7549.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1922 mg
  • Nátrium
    3691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.5 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    1526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2586 micro
Összesen 5235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsinta hozzávalóit olaj nélkül összekeverjük, és legalább 30 percre félretesszük.
  2. Ezalatt elkészítjük a borhabot: a bort felfőzzük a citromkarikákkal, szegfűszeggel és fahéjjal.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ha fehéredik, hozzákeverjük a lisztet, és tovább habosítjuk.
  4. Állandó keverés közben hozzáadjuk a forró bort, vigyázva,hogy ne csapódjon kia tojás.
  5. Visszatesszük a tűzre, vagy gőz fölött habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük. De ne főzzük, csak forrásig hevítsük fel.
  6. Levesszük a hőről, a tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a krémhez, és pár percig visszahelyezzük a gőzre. Így nagyon hamar átfő a hab is.
  7. A palacsinta tésztánkat átkeverjük,beállítjuk a sűrűségét ásványvízzel vagy tejjel, és hozzákeverjük az étolajat is.
  8. Pár csepp olajon kisütjük az első palacsintákat, utána már nem kell olajozni.
  9. A kész palacsintát megszórjuk mandulával, tetszés szerint hajtogatjuk, és rászedjük a borhabot. Meglocsolhatjuk egy kis csoki, vagy gyümölcssziruppal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Gyerekkorom egyik kedvenc palacsintája. Nálunk nem volt semmi extra, csak a palacsinta és a borhab, de az illatát és a hangulatát sosem lehet elfelejteni. Bejárta a lakást az a téli, ünnepi, bensőséges hangulat. ...és egy kicsit nagyobbnak is éreztük magunkat, mi gyerekek. :-) Most azért választottam a mandulát, mert ez elég semleges ízű, és állományában nagyon jól harmonizál, de minden édes töltelékhez is tökéletes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!