r
Nosalty Logó

Bordó Bombay Balhé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kecskesajt
Bordó Bombay Balhé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

597
Kalória
81.9g
Fehérje
31.3g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
589.4g
Víz
255.5g
Koleszterin
5.8g
Rost
25.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 597 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5437.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3291 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    2357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    139 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a csirkemellet, a megpucolt céklát és a szilvákat. A csirkemellet vágjuk 3 cm-es kockákra, szórjuk meg a Bombay Biryani masalával. A céklát egy külön tálban szintén 3 cm-es kockákra vágjuk. A szilvákat elfelezzük, kimagozzuk.
  2. Melegítsük fel egy nagy lábosban a kókuszolajat, és süssük elő a fűszeres csirkehúsokat. Amikor mindenhol jó fehér és sistereg, szedjük ki egy tányérba. Vegyük le a tűzről a lábost, öntsünk hozzá 2 evőkanál balzsamecetet, és jól keverjük el.
  3. Tegyük vissza a tűzre a lábost a céklával, pár percig pirítsuk, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a csirkehúst is, és pótoljuk az elpárolgott vizet. Főzzük puhára mindkét alapanyagot, közben időnként kevergessük.
  4. Szűrőkanállal szedjük ki egy tálba húsokat és a cékla 2/3-át. Botmixerrel pürésítsük a lábosban maradt céklát, majd adjuk hozzá a szilvákat, amíg nagy lángon "rottyan" egyet. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a cékla- és húsdarabokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Imádom az őszi színrobbanást! Most bordóra vágytam... (A Bombay Biryani masala a nagyobb ázsiai vagy indiai fűszerboltokban beszerezhető.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!