r
Nosalty Logó

Bordó Bombay Balhé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
kecskesajt
Bordó Bombay Balhé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 597 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5437.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3291 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    139 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a csirkemellet, a megpucolt céklát és a szilvákat. A csirkemellet vágjuk 3 cm-es kockákra, szórjuk meg a Bombay Biryani masalával. A céklát egy külön tálban szintén 3 cm-es kockákra vágjuk. A szilvákat elfelezzük, kimagozzuk.
  2. Melegítsük fel egy nagy lábosban a kókuszolajat, és süssük elő a fűszeres csirkehúsokat. Amikor mindenhol jó fehér és sistereg, szedjük ki egy tányérba. Vegyük le a tűzről a lábost, öntsünk hozzá 2 evőkanál balzsamecetet, és jól keverjük el.
  3. Tegyük vissza a tűzre a lábost a céklával, pár percig pirítsuk, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a csirkehúst is, és pótoljuk az elpárolgott vizet. Főzzük puhára mindkét alapanyagot, közben időnként kevergessük.
  4. Szűrőkanállal szedjük ki egy tálba húsokat és a cékla 2/3-át. Botmixerrel pürésítsük a lábosban maradt céklát, majd adjuk hozzá a szilvákat, amíg nagy lángon "rottyan" egyet. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a cékla- és húsdarabokat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 977
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 15.

Ajánló

Erősen fűszeres étel, ezért főtt rizzsel ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bordó Bombay Balhé
kecskesajt 1 recept

Imádom az őszi színrobbanást! Most bordóra vágytam... (A Bombay Biryani masala a nagyobb ázsiai vagy indiai fűszerboltokban beszerezhető.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...