r
Nosalty Logó

Bombabiztos házi kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kgergely
Bombabiztos házi kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6327 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    4303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mérlegen mérjük ki az összetevőket és tegyük egy nagyobb dagasztó-kelesztő tálba, nem kell melegíteni, felfuttatni, mehet minden egybe rögtön.
  2. Jó alaposan gyúrjuk össze (5-10perc elég) az alapanyagokat, egy kanállal le tudjuk szedni a kezünkről a ráragadt tésztát. Tegyük rá a kelesztőtál tetejét, vagy folpackal fedjük le.
  3. Amennyiben este gyúrtuk be, akkor reggelre már szépen megkel, ha reggel állunk neki akkor 4-5 órát érdemes állni hagyni szobahőmérsékleten. Ne tegyük radiátorra, de nyitott ablak alá se.
  4. Miután megkelt, egy lisztezett felületen lapogassuk ki egy kissé, majd jobbról balról hajtsuk középre az 1/3-át, ismét lapogassunk rajta és fölülről, alulról is hajtsunk egyet, majd lisztezett felületen görgetve nyújtsuk széjjelebb, tegyük egy enyhén liszttel megszórt tepsibe, majd a tepsiben csavarjunk egy fordulatot a sarkain, hogy az egész tészta egy kicsavart törülközőre hasonlítson. Ekkor hagyjuk még lefedve 15-30 percet pihenni.
  5. A sütőt 15 perccel előmelegíteni érdemes 200 fokra, két bögre vizet tegyünk alá, akár egy sütőtálcára.
  6. A kenyeret sütőbe rakva 10 percig kell 200 fokon, majd lejjebb véve még 40 percig 180 fokon sütni. Ízlés, és gyúrás kérdése, ha vékonyabb a kenyér akkor kevesebb idő is elég neki, ha egy nagyobb darabot sütünk akkor több idő kell, amikor már reped-dagad, és kap egy kis pirult színt, akkor kell még 5 percet hagyni neki bent.
  7. Sütőből kivéve érdemes egy konyharuhával letakarni. Jó sütést! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5525
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 22.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kgergely 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...