r
Nosalty Logó

Bolognai torta Szani konyhájától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bolognai torta Szani konyhájától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

838
Kalória
51.7g
Fehérje
110.7g
Szénhidrátok
20.2g
Zsír
215.6g
Víz
107g
Koleszterin
6.8g
Rost
14.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3352 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11097 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 838 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5822.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    862.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1292 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    1440 micro
  • β-karotin
    4958 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    44387 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 3352 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2713 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. Összevágjuk kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert.Kevés olajon sóval megdinszteljük, majd beletesszük a paradicsompürét, cukrozzuk,
  2. Hozzáadjuk a fűszernövényeket és a borsot.
  3. Kevés vizet teszünk hozzá, majd a húst is hozzákeverjük.
  4. A hámozott paradicsomot, melynek a magját is eltávolítottuk, felkockázva hozzáadjuk.
  5. Közben kifőzzük a penne tésztát sós, olajos vízben al dente, azaz ne főzzük túl puhára, és ne kóstoljunk sokat belőle, mert minden darabra szükség lesz!
  6. Ha kész, leszűrjük, öblítjük!
  7. Közben, ha már elvesztette a hús a nyers színét, és kóstoltuk is a bolognai szószunkat, hogyigényel-e még bármilyen módosítást, el is zárhatjuk.
  8. A tortaformát nagyon kevés(!) olajjal bekenjük, ha van ecset, azzal.Oldalra fordítjuk, és megkezdjük a tészta besorakoztatását, ami egy kis türelmet igényel.
  9. A formát egészen a művelet elvégzéséig oldalt kell tartani, mert ha visszafordítjuk,elborulhat a tészta.
  10. Amikor elkészültünk,alufóliát teszünk, ami legalább a forma oldalának közepéig ér.Erre az ért van szükség, mert a szósz szivároghat a formából.
  11. A tésztára öntjük a szószunkat, rátesszük a sajtot, és betesszük a sütőbe.
  12. Amikor a sajt elolvadt, és szép színt kapott, akkor kész az egész fogásunk.
  13. Kivesszük a sütőből és, ha kicsit hűlt, késsel óvatosan végiglazítjuk a forma szélénél.
  14. A kapcsos forma oldalát kinyitjuk, és úgy lehúzzuk, hogy az alufólia még körbeölelje a bolognainkat, megtartva az esetleg eldűlni készülő tésztákat.
  15. Frissen,bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kislányom bolognai fan, én pedig szeretem a kerek formában készült ételeket, így a bolognait is kipróbáltam benne. Nagyon jól mutat és finom, megéri a rászánt időt!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!