Bolognai torta Szani konyhájától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g darált marhahús178 kcal
-
29 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
125g penne464 kcal
Összesen
838
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g darált marhahús710 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
500g penne1855 kcal
Összesen
3352
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
30.6g darált marhahús43 kcal
-
8.6g sűrített paradicsom7 kcal
-
2.4g sárgarépa1 kcal
-
9.8g zeller4 kcal
-
9.8g paradicsom2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
6.1g sajt22 kcal
-
30.6g penne113 kcal
Összesen
206
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1455.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 215.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 360 micro
-
β-karotin 1240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11097 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
838
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.8 g
Zsír
-
Összesen 80.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 428 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5822.2 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 501 mg
-
Kálcium 918 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 2685 mg
-
Nátrium 1127 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 442.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 862.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 786 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1292 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 1440 micro
-
β-karotin 4958 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 44387 micro
-
Lut-zea 379 micro
Összesen
3352
kcal
- 13% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2713 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált marhahús
-
140 g sűrített paradicsom
-
1 kis db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
2 kis db paradicsom
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 csapott ek cukor
-
10 dkg sajt
-
500 g penne
Elkészítés
- Összevágjuk kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert.Kevés olajon sóval megdinszteljük, majd beletesszük a paradicsompürét, cukrozzuk,
- Hozzáadjuk a fűszernövényeket és a borsot.
- Kevés vizet teszünk hozzá, majd a húst is hozzákeverjük.
- A hámozott paradicsomot, melynek a magját is eltávolítottuk, felkockázva hozzáadjuk.
- Közben kifőzzük a penne tésztát sós, olajos vízben al dente, azaz ne főzzük túl puhára, és ne kóstoljunk sokat belőle, mert minden darabra szükség lesz!
- Ha kész, leszűrjük, öblítjük!
- Közben, ha már elvesztette a hús a nyers színét, és kóstoltuk is a bolognai szószunkat, hogyigényel-e még bármilyen módosítást, el is zárhatjuk.
- A tortaformát nagyon kevés(!) olajjal bekenjük, ha van ecset, azzal.Oldalra fordítjuk, és megkezdjük a tészta besorakoztatását, ami egy kis türelmet igényel.
- A formát egészen a művelet elvégzéséig oldalt kell tartani, mert ha visszafordítjuk,elborulhat a tészta.
- Amikor elkészültünk,alufóliát teszünk, ami legalább a forma oldalának közepéig ér.Erre az ért van szükség, mert a szósz szivároghat a formából.
- A tésztára öntjük a szószunkat, rátesszük a sajtot, és betesszük a sütőbe.
- Amikor a sajt elolvadt, és szép színt kapott, akkor kész az egész fogásunk.
- Kivesszük a sütőből és, ha kicsit hűlt, késsel óvatosan végiglazítjuk a forma szélénél.
- A kapcsos forma oldalát kinyitjuk, és úgy lehúzzuk, hogy az alufólia még körbeölelje a bolognainkat, megtartva az esetleg eldűlni készülő tésztákat.
- Frissen,bazsalikommal díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1938
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kislányom bolognai fan, én pedig szeretem a kerek formában készült ételeket, így a bolognait is kipróbáltam benne. Nagyon jól mutat és finom, megéri a rászánt időt!:)