r
Nosalty Logó

Bolognai torta Szani konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai torta Szani konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3352 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11097 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 838 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5822.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    862.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1292 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    1440 micro
  • β-karotin
    4958 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    44387 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 3352 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2713 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összevágjuk kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert.Kevés olajon sóval megdinszteljük, majd beletesszük a paradicsompürét, cukrozzuk,
  2. Hozzáadjuk a fűszernövényeket és a borsot.
  3. Kevés vizet teszünk hozzá, majd a húst is hozzákeverjük.
  4. A hámozott paradicsomot, melynek a magját is eltávolítottuk, felkockázva hozzáadjuk.
  5. Közben kifőzzük a penne tésztát sós, olajos vízben al dente, azaz ne főzzük túl puhára, és ne kóstoljunk sokat belőle, mert minden darabra szükség lesz!
  6. Ha kész, leszűrjük, öblítjük!
  7. Közben, ha már elvesztette a hús a nyers színét, és kóstoltuk is a bolognai szószunkat, hogyigényel-e még bármilyen módosítást, el is zárhatjuk.
  8. A tortaformát nagyon kevés(!) olajjal bekenjük, ha van ecset, azzal.Oldalra fordítjuk, és megkezdjük a tészta besorakoztatását, ami egy kis türelmet igényel.
  9. A formát egészen a művelet elvégzéséig oldalt kell tartani, mert ha visszafordítjuk,elborulhat a tészta.
  10. Amikor elkészültünk,alufóliát teszünk, ami legalább a forma oldalának közepéig ér.Erre az ért van szükség, mert a szósz szivároghat a formából.
  11. A tésztára öntjük a szószunkat, rátesszük a sajtot, és betesszük a sütőbe.
  12. Amikor a sajt elolvadt, és szép színt kapott, akkor kész az egész fogásunk.
  13. Kivesszük a sütőből és, ha kicsit hűlt, késsel óvatosan végiglazítjuk a forma szélénél.
  14. A kapcsos forma oldalát kinyitjuk, és úgy lehúzzuk, hogy az alufólia még körbeölelje a bolognainkat, megtartva az esetleg eldűlni készülő tésztákat.
  15. Frissen,bazsalikommal díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1938
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom bolognai fan, én pedig szeretem a kerek formában készült ételeket, így a bolognait is kipróbáltam benne. Nagyon jól mutat és finom, megéri a rászánt időt!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...