r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Zétény ízlése szerint

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabinéni
Bolognai spagetti Zétény ízlése szerint
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4610 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25888 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9078.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    478 mg
  • Kálcium
    2278 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    3436 mg
  • Nátrium
    2220 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1298 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    964 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    103550 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 4610 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5260 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát megsózva, kevés olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fél kiló darált húst, ezzel is pirítsuk át, fűszerezzük (fokhagyma, bors, só).
  2. Közben tegyük fel a tésztához a főzővizet.
  3. Ha átpirult a hús, öntsük rá a sűrített paradicsomot és annyi vizet, hogy szósz állaga legyen, ekkor lehet ízlés szerint cukrot beletenni, és a bazsalikomot is most szórjuk rá.
  4. Amíg összerottyan a paradicsomos szósz, kifő a tészta is. Egy marék reszelt sajtot dobjunk a szószba, keverjük jól el, és szűrjük rá a tésztát. Összekeverjük, 1-2 percet állni hagyjuk, és már tálalhatjuk is reszelt sajttal a tetején.
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4681
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti Zétény ízlése szerint
Gabinéni 9 recept

Mint a legtöbb gyerek, így a fiam is lelkesedik a "spagettiért". Nem autentikus recept, Ő így szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...