Bolognai rakott tök
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
235g közönséges tök32 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
10 kcal
Összesen
699
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
940g közönséges tök127 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
33g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
39 kcal
Összesen
2794
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
37.8g közönséges tök5 kcal
-
20.1g darált sertéshús37 kcal
-
7.2g vöröshagyma3 kcal
-
3.2g sárgarépa1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
28 kcal
-
18.1g tejföl36 kcal
-
1.9g sűrített paradicsom2 kcal
Összesen
113
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4922.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 3622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 420.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 522 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 622 micro
-
β-karotin 2345 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3452 micro
-
Lut-zea 1162 micro
Összesen
699
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 173 g
Zsír
-
Összesen 199.4 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 827 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19691.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 2118 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 2506 mg
-
Nátrium 14487 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1680.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2087 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 787 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 1196 micro
-
α-karotin 2490 micro
-
β-karotin 9379 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 4646 micro
Összesen
2794
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 583 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 377 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 556 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db közönséges tök
-
0.5 kg darált sertéshús
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek só
-
6 levél bazsalikom
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál borsikafű
-
oregánó ízlés szerint
-
20 dkg trappista sajt
-
450 g tejföl
-
3 ek sűrített paradicsom
Elkészítés
- Szabadítsuk meg a tököt a héjától, magozzuk ki, és vágjuk 4 részre úgy, hogy a hosszabb oldala mentén vágjuk fel! Szeleteljük fel minél vékonyabb szeletekre, és tegyük egy tálba őket.
- Pucoljuk meg a hagymákat, és az egyiket szeleteljük vékony karikákra, majd adjuk a tökhöz, és szórjuk meg bőven sóval. Hagyjuk állni 30-40 percet, akár egy órát is.
- A másik hagymát apróra vágjuk, és pirítsuk meg olívaolajon. Közben adjuk hozzá a vékony karikákra vágott fokhagymákat és a reszelt vagy szintén vékony karikákra vágott sárgarépát! Néhány perc után jöhet a darált hús és egy kis sózás.
- Ha fehér a hús, adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket! Ha összeforrtak, hagyjuk egy kicsit állni!
- Ha a tök és a hagyma már levet eresztett, nyomkodjuk ki alaposan, és forró olívaolajon forgassuk át sok petrezselyemmel. Nyugodtan hagyjuk akár 10 percig is pirulni, de figyeljünk és forgassuk, nehogy odakapjon!
- Olajozzunk ki egy jénait, halmozzuk az aljára a petrezselymes hagymás tök felét, majd szeleteljünk rá vékony szelet sajtokat (csak a megadott sajtmennyiség felét!), és jöhet rá a ragu. Majd a tetejére a tök másik fele, a nagy doboz tejföl és a sajt maradéka.
- Tegyük sütőbe fedő nélkül, és süssük 190 C fokon, amíg megpirul a sajt a tetején, kb. 20 percig.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4220
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.
Ajánló
Tálaláskor még egy kis friss petrezselyem, és jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a rakott zöldségeket és a lasagnét is, de ha fogyózok a tészta és a rizs is tiltólistán vannak. Megpróbáltam hát helyettesíteni ezeket, és az eredmény: lelkiismeret furdalás nélküli finomság! :-)