r
Nosalty Logó

Bolognai rakott padlizsán

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Bolognai rakott padlizsán
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

467
Kalória
27.6g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
25.6g
Zsír
279.4g
Víz
163.5g
Koleszterin
7g
Rost
10.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5521 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1783 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1772 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1396.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 2334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk, fél centi vastag karikákra vágjuk, gyengén besózzuk s 1 órára rácsra helyezzük, hogy keserű levét kidobja.
  2. Közben elkészítjük a besamelt: megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, végül apránként, folyamatosan keverve felöntjük a tejjel, csomómentesre kavarjuk, besűrítjük.
  3. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, mikor langyos, hozzákeverjük a 2 tojást. (Ha van mihez kezdenünk a fehérjével, elég a sárgája, de ha nincs, nyugodtan beletehetjük azt is.)
  4. Ezután megfőzzük a bolognai ragut is: megpirítjuk a húst s felöntjük a szósszal, rövid ideig együtt rotyogtatjuk őket.
  5. Mikor eltelt az 1 óra, a padlizsánszeleteket leöblítjük s ekkor két út között választhatunk: a) A zöldséget jénaiba helyezzük s 10-15 perc alatt mikróban megpuhítjuk. Ezután opcionálisan néhány evőkanál olajban megforgatjuk őket a tűz fölött. b) A karikákat lisztbe forgatjuk s forró olajban kisütjük. Kevés olajat próbáljunk használni, de rengeteget felvesz!
  6. Következik a rétegzés: padlizsánkarikák, bolognai ragu, besamel, sajtszeletek, amíg el nem fogy az anyag. A tetejére reszelt vagy szeletelt sajt is kerülhet.
  7. Forró sütőben kb. 15 perc alatt (míg a teteje szépen megpirul) összesütjük az ételt. Lefedni nem kell.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Ez az az étel, amihez ódát írnék, ha tudnék. Komolyan.  Ámde nem tudok. Legyen elég annyi, hogy mikor két éve a hosszú angliai kalandom (szintén au-pairkedés) után hazatértem, túl életem első három anya-család-barátok-otthonmentes hónapján, ezt rendeltem anyukámtól. Nem a legszebb, de a Legjobb. Próbáljátok ki, mindenképp!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!