r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Bodzs konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bolognai lasagne Bodzs konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

543
Kalória
36.7g
Fehérje
41.6g
Szénhidrátok
23.8g
Zsír
134.4g
Víz
106.7g
Koleszterin
2.3g
Rost
5.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6504 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 543 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    440 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17263.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    659 mg
  • Kálcium
    2141 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4877 mg
  • Nátrium
    8867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1613 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1265 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 6504 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát közepesre vágjuk, és kis olajjal és sóval puhára sütjük. Miután kicsit megpuhult, hozzáadjuk a húst, és addig sütjük, amíg ki nem fehéredik.
  2. Amikor a hús kész, utána beleöntjük a bolognai alapport, erre ráöntjük a 3 dl vízbe felhígított leveskockát (vagy húsleves levet), majd hozzáadjuk a sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot és a fűszer pirospaprikát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem fő, illetve az ízek jól összeérnek. Megjegyzés: ha túl híg lenne, szórjuk meg egy kis búzaliszttel, hogy sűrűbb legyen.
  3. Miközben fő a hús, addig egy külön tálba a tejet langyosra felmelegítjük, ebbe szépen simára elkeverjük a lisztet és a vajat.
  4. Előveszünk egy lapos jénai tálat vagy akármilyen sütőbe betehető magasított tálat, edényt. A tálat beolajozzuk, hogy a tészta ne ragadjon rá. Ezután leteszünk 1 réteg lasagne tésztát, rá a már elkészült húst, és arra rá a tejes, vajas lisztes öntetet (besamel). Ezt a rétegezést addig kell ismételni, amíg a hús és a mártás el nem fogy. Végül a tetejét gazdagon meghintjük reszelt trappista sajttal.
  5. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején. Amikor megpirult a tetején a sajt, szúrjunk bele egy villával, és győződjünk meg róla, hogy a tészta is puhára sült. Sütés után várjuk meg, hogy lehűljön kicsit, úgy könnyebb lesz szelni. :) Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszer barátom megkért, készítsek neki lasagne-t, mert imádja, és idejét se tudja már mikor evett utoljára. A legnagyobb kihívás az volt, hogy ő eléggé válogatós, és nagyon nehéz eltalálni azt, amit szeret, és meg is eszik. Elkészítettem saját ízlésem szerint, és mikor megkóstolta azt mondta, hogy sose evett ennél jobb lasagne-t, és kért még egy tányérral. :) Nehéz volt, de sikerült. Úgy gondoltam megosztom ezt a receptet veled/veletek, hiszen tényleg nagyon finom lett. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!