Bolognai lasagne Bodzs konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
42g lasagne tészta155 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
11 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
25g víz0 kcal
-
1 kcal
-
6g vaj42 kcal
-
58g tej33 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
Összesen
543
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
1500g darált sertéshús2730 kcal
-
43g bolognai alap132 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
300g víz0 kcal
-
11 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
700g tej392 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
6504
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
14.2g lasagne tészta53 kcal
-
42.5g darált sertéshús77 kcal
-
1.2g bolognai alap4 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
8.5g víz0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
19.8g tej11 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
4.3g trappista sajt15 kcal
Összesen
184
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.7 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1438.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 739 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 134.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
543
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 440 g
Zsír
-
Összesen 285.5 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17263.4 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 659 mg
-
Kálcium 2141 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 4877 mg
-
Nátrium 8867 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1613 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1125 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 302 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 122 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1265 micro
-
Kolin: 1175 mg
-
Retinol - A vitamin: 1014 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1202 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 867 micro
Összesen
6504
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
-
500 g lasagne tészta
-
1.5 kg darált sertéshús
-
1 csomag bolognai alap
-
2 közepes db vöröshagyma
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl víz
-
1 ek fűszerpaprika
-
7 dkg vaj
-
7 dl tej
-
7 dkg finomliszt
-
15 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A hagymát közepesre vágjuk, és kis olajjal és sóval puhára sütjük. Miután kicsit megpuhult, hozzáadjuk a húst, és addig sütjük, amíg ki nem fehéredik.
- Amikor a hús kész, utána beleöntjük a bolognai alapport, erre ráöntjük a 3 dl vízbe felhígított leveskockát (vagy húsleves levet), majd hozzáadjuk a sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot és a fűszer pirospaprikát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem fő, illetve az ízek jól összeérnek. Megjegyzés: ha túl híg lenne, szórjuk meg egy kis búzaliszttel, hogy sűrűbb legyen.
- Miközben fő a hús, addig egy külön tálba a tejet langyosra felmelegítjük, ebbe szépen simára elkeverjük a lisztet és a vajat.
- Előveszünk egy lapos jénai tálat vagy akármilyen sütőbe betehető magasított tálat, edényt. A tálat beolajozzuk, hogy a tészta ne ragadjon rá. Ezután leteszünk 1 réteg lasagne tésztát, rá a már elkészült húst, és arra rá a tejes, vajas lisztes öntetet (besamel). Ezt a rétegezést addig kell ismételni, amíg a hús és a mártás el nem fogy. Végül a tetejét gazdagon meghintjük reszelt trappista sajttal.
- Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején. Amikor megpirult a tetején a sajt, szúrjunk bele egy villával, és győződjünk meg róla, hogy a tészta is puhára sült. Sütés után várjuk meg, hogy lehűljön kicsit, úgy könnyebb lesz szelni. :) Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 21314
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszer barátom megkért, készítsek neki lasagne-t, mert imádja, és idejét se tudja már mikor evett utoljára. A legnagyobb kihívás az volt, hogy ő eléggé válogatós, és nagyon nehéz eltalálni azt, amit szeret, és meg is eszik. Elkészítettem saját ízlésem szerint, és mikor megkóstolta azt mondta, hogy sose evett ennél jobb lasagne-t, és kért még egy tányérral. :) Nehéz volt, de sikerült. Úgy gondoltam megosztom ezt a receptet veled/veletek, hiszen tényleg nagyon finom lett. :)