r
Nosalty Logó

Böjtös rakott krumpli füstölt lazaccal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Böjtös rakott krumpli füstölt lazaccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    88.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2570.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    892 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 1320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megfőzzük héjában, amikor kicsit meghűltek, megpucoljuk. 2 tojást keményre főzünk, hagyjuk állni hideg vízben sokáig, hogy könnyen és szépen le tudjuk húzni a héját.
  2. A tejszínt összekeverjük a tejföllel és a maradék két nyers tojással, enyhén megsózzuk (a lazac sós, vigyázni kell). A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  3. Egy tálat kikenünk vajjal, krumplikarikák felét szép egyenletesen belerakjuk. Erre jön apró darabokra tépkedve a füstölt lazac, majd a keménytojás-karikák. A tetejére a krumpli másik fele szintén karikázva. Ráöntjük a tojásos-tejszínes-tejfölös keveréket. A tetejére pici vajat pötyögtetünk.
  4. Mehet be a sütőbe kb. 25-30 percre. Mi a rakott krumplit jó szaftosan szeretjük, ez is ilyen lett. A tányéron kicsit utána kellett sózni még, bátortalanul sóztam a tejszínes keveréket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 971
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 20.

Ajánló

Jó lett volna hozzá egy pohár fehérbor, de sajnos a böjt az alkoholra is vonatkozik, így ez most elmaradt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Böjtös rakott krumpli füstölt lazaccal
Pogácsa 391 recept

Böjtös időszak van, ebbe nem fér bele a kolbász természetesen. A rakott krumplit viszont nagyon megkívántam. A füstölt lazac jó alternatívának bizonyult a kolbász helyett. Kicsit változtattam az eredeti családi recepten is, krémesebbé tettem a tejszínnel és a tojással. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...