r
Nosalty Logó

Bogyókás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bogyókás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk meg a vajat, és tegyük félre kicsit hűlni. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másik edényben vagy mérőpohárban pedig az írót, a tojást és a vajat.
  3. Egy fakanál segítségével, könnyed mozdulatokkal keverjük a nedves hozzávalókat a száraz anyagokhoz, és óvatosan forgassuk össze.
  4. Továbbra is alig mozgatva, forgassuk a tésztába a gyümölcsöket (fagyasztott gyümölcs esetében mindenképpen fagyott állapotban keverjük bele). Ha akarjuk, ezen a ponton egy kis reszelt narancshéjat is adhatunk hozzá.
  5. Kanalazzuk a tésztát a muffinsütő tálca kosaraiba, majd tegyük a sütőbe, és addig süssük, amíg a tészta megemelkedik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3946
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 11.

Ajánló

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Nigella sózatlan vajat vagy áfonyalekvárt kínál hozzá, de anélkül is nagyon fincsi. Reggelire ajánlja, de nálunk a nap minden szakában jól fogyott, gyakorlatilag még aznap eltűntek a muffinok a tácáról.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a muffinrecept Nigella Lawson: Hogyan váljunk házi istennőkké című süteményes könyvéből való. Kisfiam nagy kedvence Noddy, aki gyakran készíti ezt a sütit. Ennek apropójából próbáltam ki, de azt hiszem nálunk visszatérő lesz ez a finom, szaftos, gyümölcsös muffin. Az eredeti receptben kizárólag áfonya szerepel, nekem csak erdei gyümölcs keverék volt itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...