r
Nosalty Logó

Bögrés mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panka80
Bögrés mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 8988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    268.9 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3108.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1516.5 g
  • Cukor
    602 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 8988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl- es bögre.
  2. A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Majd hozzáöntjük a liszthez, és a tojásokat is beleütjük.
  3. Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok. Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk. Mikor ez kész, becsomagoljuk folpackba, és 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.
  4. Három részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10 PERC (NEM TÖBB!) alatt megsütjük. Tényleg nem szabad tovább sütni, mert akkor kemény lesz. Ez a kulcs!
  5. Díszíteni szabad, de nekem már ne fért bele. Ne tegyük zárt dobozba, hadd szívja be a levegő páráját, és akár egy hónapig is puha marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 198439
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bögrés mézeskalács
Panka80 37 recept

Véletlenül találtam rá, de csak ajánlani tudom. A tészta olyan, mint a vaj, és ha ügyesek vagyunk, valóban azonnal puha és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...