Bodzavirágos panna cotta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
125g habtejszín365 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
Összesen
379
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
Összesen
1513
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
97.3g habtejszín284 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
Összesen
295
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
379
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 154.6 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 861.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 317.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1395 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1513
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
-
500 ml habtejszín
-
10 g cukor
-
6 db bodzavirág
Elkészítés
- A virágokat megmossuk és lecsöpögtetjük.
- A tejszínt a cukorral és a virágokkal felforraljuk, és kb. 10 percen keresztül forraljuk.
- Langyosra hűtjük, majd leszűrjük.
- Ha zselatinporral dolgozunk: 2-3 kiskanállal kiveszünk belőle, és csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a krémbe és elkeverjük. Ha zselatinlappal dolgozunk: azt beletesszük a tejszínbe,ésaddig keverjük, míg elolvad.
- Négy kisebb méretű tálkát kibélelünk zsugorfóliával, egyenlően elosztva beleöntjük a krémet.
- 5-6 órára hűtőbe tesszük.
- Tányérokra borítva tálaljuk, tetszés szerint díszítve: mentával, eperrelvagy lekvárral.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2109
- Feltöltés dátuma: 2012. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon régen szerettem volna kipróbálni a panna cottát, sok receptet el is olvastam, de nem jutottam tovább. Egy étteremben láttam ajánlatként kiírva a bodzás változatát, amit azonban nem volt lehetőségem megkóstolni, így gondoltam, egy életem egy halálom megpróbálom elkészíteni. Íme!