Blundel tésztába töltött gránátalmás csirke
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
25g salottahagyma16 kcal
-
2g szőlőmagolaj18 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
20 kcal
-
12g datolya30 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
15g mandulapehely89 kcal
-
38g réteslap111 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50g salottahagyma33 kcal
-
4g szőlőmagolaj35 kcal
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
40 kcal
-
24g datolya61 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
-
75g réteslap221 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
6g zabpehely23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
9.5g salottahagyma6 kcal
-
0.8g szőlőmagolaj7 kcal
-
38.2g csirkemellfilé46 kcal
-
2.9g gránátalma szirup8 kcal
-
4.6g datolya12 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
19.1g fehérbor16 kcal
-
5.7g mandulapehely34 kcal
-
14.3g réteslap42 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.1g zabpehely4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 142.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1140.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 667 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 285.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
- 13% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Hozzávalók
-
5 dkg salottahagyma
-
1 teáskanál szőlőmagolaj
-
20 dkg csirkemellfilé
-
1 ek gránátalma szirup
-
3 db datolya
-
1 dkg finomliszt
-
3 dkg mandulapehely
-
1 dkg vaj
-
1 ek zabpehely
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
0.5 kávéskanál rózsabors
-
0.5 kávéskanál tagin fűszerkeverék
Elkészítés
- Egy picike salottahagymát apróra vágunk, és egy kevés olajon megpárolunk.
- Ha kezd színt kapni, hozzáadjuk a kisujjnyi vékonyra felvágott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Közben kevés sót, borsot, rózsaborsot, arab fűszerkeveréket adunk hozzá. Ha kifehéredett a hús, megszórjuk egy teáskanálnyi liszttel, rápirítjuk, majd felöntjük borral.
- Beleaprítunk 3 nagy datolyát és 2 ek. mandulapelyhet. 4-5 perc alatt besűrűsödik a ragu , a hús elkészül (hiszen még megy a sütőbe is.) Megvárjuk, míg kihűl.
- A réteslapokat vékonyan megkenjük vajjal, és egymásra helyezzük, közepére szórunk egy kanálnyi zabpelyhet (ez fogja felszívni a ragu levét, hogy a tészta ne ázzon el). Ráhalmozzuk a kihűlt ragut és vagy a két oldalát behajtva, majd feltekerve tekercset formálunk belőle, vagy négyszögletesre hajtjuk. Tetejét megkenjük vajjal, megszórjuk kevés mandulapehellyel.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésre vagy anélkül 200 fokra, és kb. 25-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 804
- Feltöltés dátuma: 2017. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Valamelyik reggel láttam a TV-ben, de annyira álmos voltam, hogy nem emlékszem hol. Csak arra, hogy gyöngytyúkból készítették, és később a ragut rétestésztába burkolták, majd olajban sütötték ki. Én is ezt terveztem, csak sütőben sütve. Az első akadállyal akkor találkoztam, amikor megláttam, hogy a réteslapom szavatossága bizony lejárt. Ugyanígy a leveles tésztáé is. A ragu viszont már elkészült. Szerencsére bevillant, hogy a múltkor készítettem blundel tésztát, amiből egy keveset betettem a mélyhűtőbe. Ez most nagyon jól jött. Előkaptam, kicsit megmikróztam, amitől túl lágy lett, majd visszahűtöttem, de olyan kevés volt, hogy itt nem lehetett szép roládot vagy borítékot formázni belőle, csak a közepére halmoztam a ragut, és a széleit felhúzkodtam. Kis kenet vaj a tetejére és egy kanálnyi mandulapehely, s máris megoldódott a probléma. Köretnek mellé kuszkuszt főztem gránátalmával.