r
Nosalty Logó

Biscotti vagy Cantuccini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Biscotti vagy Cantuccini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4814 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4892.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    2437 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 4814 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat, a vajjal és a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik, majd hozzáadjuk az időközben elkevert lisztet a sütőporral, fahéjjal,reszelt citrom, és narancshéjjalés csipet sóval.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Az aszalt gyümölcsöt és a magokat négy felé osztjuk, és így csinálunk négy különböző kupacot belőlük: áfonya-kesudió, áfonya-mandula, fekete cseresznye-kesudió, fekete cseresznye-mandula. (Ha héjas mandulánk van, akkor forrásban lévő vízbe szórva - kb. fél perc elegendő -, már könnyen eltávolítható a külső rétege.)
  4. A tésztát szintén négy felé választjuk, mindegyikhez hozzágyúrjuk az egyik halmaz tartalmát és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük.Amennyiben nagyon ragadós lenne a tészta állaga, még tehetünk hozzá kevés lisztet.Kicsit meglapítjuk a tetejüket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Kb. fél óra alatt megsütjük, majd felszeleteljük 1-1,5 cm-es darabokra és visszatéve a sütőbe még 10 percig pirítjuk. Ha a teteje nem kap színt, a sütiket megfordítva visszatehetjük még 5-10 percre. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk, míg el nem fogy.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 48856
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Ajánló

Amennyiben nem szeretnénk egyszerre megsütni a teljes adagot, az összegyúrt tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőben tárolva, pár nappal később is elővehetjük. Tapasztalatom szerint ez a pár napos pihentetés nem is tesz rosszat neki, mintha az ízek jobban egybeolvadnának. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süteményt ropogóssága miatt kiválóan alkalmas borba, kávéba, kakaóba vagy teába mártogatva fogyasztani.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...