Birslekvár Kisvikica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
671
kcal
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3350
kcal
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.5 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 158.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
671
kcal
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 867.6 g
-
Cukor 767 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 791.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
3350
kcal
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A felkockázott birset odatesszük kis lángon főni, ráöntjük a vizet, belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét.
- Hozzáadjuk az összes cukrot, a fahéjat, az őrölt szegfűszeget (a fahéj és szegfűszeg helyett használhatunk mézeskalácsfűszert, illetve tehetünk még őrölt gyömbért is).
- Miközben fő, keverjünk rajta párat, nehogy lekapódjon, ha már puha, lekapcsoljuk a gázt, leturmixoljuk pépesre, még így is maradnak benne darabkák, aki szereti.
- A péphez hozzákeverjük a dzsemfixet, majd visszatesszük a tűzre, hogy felrottyanjon.
- Még forrón tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és míg ki nem hűl, addig lefordítjuk. (Nekem ebből a menyiségből 1,5 l lett.)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 49052
- Feltöltés dátuma: 2013. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kaptunk egy táska birset, és egy részéből lekvár lett, mert imádjuk a dzsemeket, lekvárokat, és bár macerás volt előkészíteni, isteni finom lett, nem győztük kinyalogatni a fazekat utána.