Birsalmasajt szekelyanna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1002
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
12026
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.9 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 128.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1002
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 132.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 95 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2065.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 1003 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2806.9 g
-
Cukor 2500 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1542.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
12026
kcal
- 1% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
211
kcal
Elkészítés
- A birsalmákat lemossuk, ledörzsöljük a szőrös részt, negyedbe vágjuk, és a magházukat eltávolítjuk.
- Annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi.
- Ha megpuhult, leöntjük a főzővizet róla, amiből finom szörpöt készíthetünk.
- A birsalmákat botmixerrel összeturmixoljuk.
- A péphez a pép súlyának 70 százaléknyi cukrot adunk hozzá. Kb. 2-3 óráig főzzük együtt, közben megkeverjük, vigyázat, nagyon "köpköd"!
- A végén durvára vágott diót keverünk bele.
- Szétszedhető formákat, vagy szilikon sütemény formákat hideg vízzel kiöblítünk, és beleöntjük a masszát.
- Másnapra megdermed annyira, hogy sütőpapírra kiborítsuk a formából.
- Kb. 2 hétig szárítjuk, száraz hűvös helyen, de addig is ehetünk belőle.
- Őrölt mandulával/keményítővel díszíthetjük, díszítősablon segítségével.
- Tepsi mérete: 30x30
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 11171
- Feltöltés dátuma: 2013. október 25.
Ajánló
Sajtok mellé, vagy ebéd után magában nagyon finom, de szépen csomagolva ajándéknak is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a birsalma sajtot, ajándéknak is kiváló. Ha szeretnénk, díszítősablonnal még elegánsabbá tehetjük. A sablonokról a blogomban olvashatsz többet.