r
Nosalty Logó

Birsalmás gyömbéres tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Epercsók
Birsalmás gyömbéres tortácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 2684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Összesen 234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat egészben vízgőz felett cukorral, sziruppal krémessé főzzük.
  2. Beleszitáljuk a lisztet.
  3. A felaprított kandírozott gyömbért is belekeverjük. Formába öntjük. Majd a birsalma szeleteket is rátesszük.
  4. Sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. A karamellszószhoz a cukrot és szirupot megolvasztjuk, ha sötétedik, beletesszük a vajat, majd tejszínnel felöntjük.
  6. A végén még gyömbérrel díszíthetjük, de el is hagyható.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2510
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalmás gyömbéres tortácska
Epercsók 95 recept

Ezt a nagyon különleges receptet eredetileg rebarbarával láttam, de télen mi sem kézenfekvőbb, minthogy birsalmás legyen! Nagyon passzol az édes, csípős gyömbérrel! Mindenkinek ajánlom, egyszer próbálja ki! Persze a karamellszósz elhagyható, de nekünk így volt tökéletes!

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...