r
Nosalty Logó

Betyárkrumpli Anci konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Olaszné Anci
Betyárkrumpli Anci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 6625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.3 g

Zsír

  • Összesen
    556.6 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11280.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    9035 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 6625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogunk egy 35 x 25 cm-es tepsit. Az alját a kakastaréjnak felvágott szalonnaszeletekkel beborítjuk. Befedjük vöröshagyma karikákkal.
  2. Erre tesszük a karikára szelt burgonya harmadát. Ízlés szerint fűszerezzük és a kolbászkarikákat elrendezzük rajta. Hagymakarikák következnek. Burgonyaszeletekkel beborítjuk, fűszerezzük.
  3. Az előkészített oldalasokat a tetejére osztjuk. Hagymakarikák, majd burgonya következik.
  4. Az olajjal meglocsoljuk, egy pohárnyit ráöntünk az oldalas főzőlevéből, az utolsó sor burgonyát is fűszerezzük.
  5. Alufólia alatt 1,5 órán át, 160 fokon sütjük.
  6. Levesszük a fóliát és a tetejét pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10547
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Az eredeti recept szerint a friss húsok helyett 50 dkg füstölt, szeletelt sonkát használtak fel. Ételízesítő helyett bámilyen fűszerkeverék használható, pl: sültkrumpli fűszerkeverék, sült húsokhoz, csirkéhez valók, stb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Betyárkrumpli Anci konyhájából
Olaszné Anci 191 recept

A "Vidék íze" gasztronómiai lapból készítettem el ezt az egytál ételnek is beillő finomságot. A családomnak nagyon ízlett, azt mondták, meg lehet ismételni. Finom, puha és szaftos étel lett a végeredmény. Házi savanyúsággal fogyasztottuk. Legközelebb tarjával fogom elkészíteni, amit befűszerezek és elősütök egy kicsit. A tarja is finom vegyes hús, nem fogja elrontani!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...