r
Nosalty Logó

Besameles zöldségtornyok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Besameles zöldségtornyok
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségtornyokhoz

A besamelmártáshoz

371
Kalória
8.7g
Fehérje
34g
Szénhidrátok
23g
Zsír
243.5g
Víz
51.8g
Koleszterin
5.1g
Rost
8.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségtornyokhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségtornyokhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségtornyokhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 86 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3141 micro
Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3573.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    973.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7607 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12566 micro
Összesen 1481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

A zöldségtornyokhoz

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A cukkinit és a sárgarépát zöldséghámozóval vékony csíkokra felszeleteljük, és alaposan besózzuk. A só kivonja belőle a nedvességet, és könnyebben lehet majd vele dolgozni.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük és előfőzzük.
  4. Sűrű bevonóképes besamelt készítünk: a vajat habzásig hevítjük, majd megszórjuk liszttel, és kicsit átpirítjuk, hogy ne legyen a mártásunk lisztízű. Felöntjük tejjel, és csomómentesre keverjük, pár percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot, és hozzáadjuk a tejszínt. A tejszínt gazdagíthatjuk tojássárgájával és reszelt sajttal. Az elkészült mártást ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
  5. A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és egy kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe elkészítjük a tornyok "alapját." A burgonyát sózzuk, és kevés vajat csipkedünk rá.
  6. A sárgarépás-cukkinis csíkokból egy marékkal helyezünk minden burgonyalapra. Majd jöhet a előfőzött brokkoli.
  7. A brokkoli tetejét meglocsoljuk bőven a mártással, és zsemlemorzsával meghintve, előmelegített sütőben 160 fokon sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Ha van kedvünk és idegzetünk, akkor magasabb tornyot is építhetünk, én mivel először készítettem, csak 3 emeletig merészkedtem.:) Bármilyen zöldségfélét el lehet így készíteni ízlésünknek megfelelően. A kép fázisfotó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!