Besamel mártásos rakott krumpli csirkemell tallérokkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
rakott krumpli
-
333g burgonya193 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
167g tej93 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
33g ementáli sajt131 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
csirkemell tallér
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
24 kcal
-
67g zsemlemorzsa263 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1966
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
rakott krumpli
-
1000g burgonya578 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
500g tej280 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
csirkemell tallér
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
71 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5897
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
rakott krumpli
-
32.2g burgonya19 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
3.2g ementáli sajt13 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
csirkemell tallér
-
16.1g csirkemellfilé19 kcal
-
1.7g zsemle5 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
6.4g zsemlemorzsa25 kcal
-
8.2g napraforgó olaj73 kcal
Összesen
190
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 129 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3946.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 2032 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 447 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
1966
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220.6 g
Zsír
-
Összesen 387 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11838.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 2168 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 497 mg
-
Foszfor 2772 mg
-
Nátrium 6096 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1341 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 871 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 518 micro
-
Kolin: 868 mg
-
Retinol - A vitamin: 859 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
5897
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
rakott krumpli
-
1 kg burgonya
-
3 közepes db vöröshagyma
-
5 dl tej
-
2 púpozott ek finomliszt
-
10 dkg ementáli sajt
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
csirkemell tallér
Elkészítés
rakott krumpli
- A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy széles fazékban, sós vízben, forrástól számítva 3 percig hagyjuk főzni, majd leszűrjük.
- A hagymákat megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
- Elkészítjük a besamell mártást. A 3 kanál vajat felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, pirulásig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a sót és borsot. Kisebb lángra tesszük, és kevergetve főzzük, míg sűrűbb állagú lesz.
- A kivajazott jénai tálba rakunk egy réteg krumplit, és rá egy réteg hagymakarikát. Erre ráöntünk a besamell mártásból pár kanállal, hogy befedje, és rétegezzük, míg van a krumpliból és a hagymából. A végére pedig a reszelt sajtot szórjuk.
- 180 fokon sütjük 35-40 percig (sütőtől függ), míg a sajt rápirul, és a krumpli, hagyma puha lesz.
csirkemell tallér
- A megmosott csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, olajat, tojásokat, a vízbe beáztatott, kicsavart zsemlét, és összekeverjük.
- Felforrósítjuk az olajat, és tallér alakokat formázunk a húsos masszából. Zsemlemorzsába forgatjuk, és aranybarnára kisütjük.
- Rakott burgonyával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3898
- Feltöltés dátuma: 2015. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
Smaragd konyha
149 recept
Nagyon ízlett a kis családomnak ez az ebéd. A csirketallérok jól passzolnak a burgonyához.