r
Nosalty Logó

Berlini rozsos zsemle

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Berlini rozsos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukrot feloldjuk a langyos vízben. A kétféle lisztet és a sót a dagasztóedény táljába szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk, beleöntjük a feloldott élesztőt, kevés liszttel elkeverjük, majd letakarva kb. 20 percig hagyjuk kelni.
  2. Majd dagasztógéppel kb. 8 percet dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától, ha szükséges, kevés vizet vagy lisztet adunk még hozzá. Letakarva, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  3. A tésztából hosszúkás rudat sodrunk, 10 egyenlő részre osztjuk, melyekből enyhén négyszögletes zsemléket formázunk.
  4. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük, és kevés rozslisztben megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2171
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A berlini suszterinas-ként ismert zsemle. (Berliner Schusterjungen) Kevés zsírral megkenve és ízesített sertés darált hússal (Hackepeter), vagy harzi sajttal (Harzer Käse) az igazi.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...