r
Nosalty Logó

Berliner szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Berliner szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 399 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 460 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    250 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2847.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1305 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 4608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elkeverjük a sót, a diót, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéját, és a tojássárgával tésztává gyúrjuk. Fél órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd kettévesszük.
  2. Sütőpapíron az egyik darabot 20×30 cm-es tepsiben nyújtjuk. Tetejére kenjük a baracklekvárt, ráöntjük a tölteléket, és befedjük a második nyújtott lappal. 180°C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép világosra sütjük.
  3. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt enyhén szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Töltelék

  1. Az édes morzsához adjuk hozzá a darált diót, a citromhéjat, az őrölt kardamomt, és keverjük alaposan össze. A tojássárgákat keverjük habosra a cukrokkal, dolgozzuk bele a mézet, a rumot, majd adjuk hozzá a morzsás diós keveréket, és óvatosan a 4 tojásfehérjéből vert kemény habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 47657
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán kiadós sütemény, tésztája finom omlós, a tölteléke pedig jó szaftos. Száraz, hűvös helyen pár napig nyugodtan tárolhatjuk, ha maradna belőle.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...