Berliner szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
3g dió20 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g margarin93 kcal
-
28 kcal
Töltelék
-
15g dió98 kcal
-
10g kekszmorzsa42 kcal
-
4 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
5g méz15 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
1g rum2 kcal
Összesen
460
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
30g dió196 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
130g margarin932 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Töltelék
-
150g dió981 kcal
-
100g kekszmorzsa419 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
8g rum18 kcal
Összesen
4608
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
2.6g dió17 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
11.2g margarin80 kcal
-
8.6g sárgabaracklekvár24 kcal
Töltelék
-
12.9g dió85 kcal
-
8.6g kekszmorzsa36 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
4.3g méz13 kcal
-
14.2g tojás18 kcal
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
0.7g rum2 kcal
Összesen
399
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
460
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.8 g
Zsír
-
Összesen 250 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 121 g
-
Koleszterin 757 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2847.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 1293 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 519.4 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 263.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 1305 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 833 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
4608
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
399
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
3 dkg dió
-
5 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
13 dkg margarin
Töltelék
-
15 dkg dió
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
2 ek méz
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
Tészta
- A lisztben elkeverjük a sót, a diót, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéját, és a tojássárgával tésztává gyúrjuk. Fél órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd kettévesszük.
- Sütőpapíron az egyik darabot 20×30 cm-es tepsiben nyújtjuk. Tetejére kenjük a baracklekvárt, ráöntjük a tölteléket, és befedjük a második nyújtott lappal. 180°C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép világosra sütjük.
- A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt enyhén szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Töltelék
- Az édes morzsához adjuk hozzá a darált diót, a citromhéjat, az őrölt kardamomt, és keverjük alaposan össze. A tojássárgákat keverjük habosra a cukrokkal, dolgozzuk bele a mézet, a rumot, majd adjuk hozzá a morzsás diós keveréket, és óvatosan a 4 tojásfehérjéből vert kemény habot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 265
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 96
- Össznézettség: 47657
- Feltöltés dátuma: 2017. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Egy igazán kiadós sütemény, tésztája finom omlós, a tölteléke pedig jó szaftos. Száraz, hűvös helyen pár napig nyugodtan tárolhatjuk, ha maradna belőle.