Berliner ahogy Nikóka készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
Linzerlaphoz
-
17g finomliszt61 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
11g margarin78 kcal
-
3 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Kevert linzerhez
-
17g finomliszt61 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
11g margarin78 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3 kcal
Töltelékhez
-
0g fahéj0 kcal
-
14 kcal
Összesen
390
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
Linzerlaphoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
130g margarin932 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Kevert linzerhez
-
200g finomliszt728 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
130g margarin932 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Töltelékhez
-
0g fahéj0 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
Összesen
4662
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
Linzerlaphoz
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
11.5g margarin82 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Kevert linzerhez
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
11.5g porcukor44 kcal
-
11.5g margarin82 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
Töltelékhez
-
0g fahéj0 kcal
-
5.3g lekvár/ dzsem15 kcal
Összesen
409
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
390
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 227.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1463.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 599.4 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 219.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 2229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1586 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 802 micro
Összesen
4662
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
409
kcal
Hozzávalók
Linzerlaphoz
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
13 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet sütőpor
Kevert linzerhez
-
20 dkg finomliszt
-
13 dkg porcukor
-
13 dkg margarin
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Linzerlaphoz
- Elkészítjük a linzertésztát, majd kinyújtjuk, tepsibe tesszük, jól megszurkáljuk, és félig megsütjük. 190 fokon kb. 8-10 perc, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert majd még egyszer megsütjük.
- A töltelékhez a sütiszéleket, és a maradék sütiket megszórjuk a fahéjjal, és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy ne áztassuk el.
- A kihűlt linzerlapot megkenjük lekvárral, majd elsimítjuk rajta a tölteléket.
- A kevert linzerhez a puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is.
- A töltelék tetejét ezzel a tésztával, nyomózsákból felrácsozzuk átlósan. A tetejét gyengén meghintjük liszttel.
- Majd újra megsütjük, 190 fokon kb. 25-30 percig légkeveréses sütőben.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35×33
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4537
- Feltöltés dátuma: 2013. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Én mindig elteszem a fagyasztóba a maradék sütiket, krémeket, piskótadarabokat. Ha megfelelő mennyiség gyűlik össze, ilyet sütök belőle.