r
Nosalty Logó

Berliner ahogy Nikóka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Berliner ahogy Nikóka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Linzerlaphoz

Kevert linzerhez

Töltelékhez

Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Linzerlaphoz

Kevert linzerhez

Töltelékhez

Összesen 4662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Linzerlaphoz

Kevert linzerhez

Töltelékhez

Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.4 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 4662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Linzerlaphoz

Kevert linzerhez

Töltelékhez

Elkészítés

Linzerlaphoz

  1. Elkészítjük a linzertésztát, majd kinyújtjuk, tepsibe tesszük, jól megszurkáljuk, és félig megsütjük. 190 fokon kb. 8-10 perc, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert majd még egyszer megsütjük.
  2. A töltelékhez a sütiszéleket, és a maradék sütiket megszórjuk a fahéjjal, és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy ne áztassuk el.
  3. A kihűlt linzerlapot megkenjük lekvárral, majd elsimítjuk rajta a tölteléket.
  4. A kevert linzerhez a puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is.
  5. A töltelék tetejét ezzel a tésztával, nyomózsákból felrácsozzuk átlósan. A tetejét gyengén meghintjük liszttel.
  6. Majd újra megsütjük, 190 fokon kb. 25-30 percig légkeveréses sütőben.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4537
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berliner ahogy Nikóka készíti
Nikóka 172 recept

Én mindig elteszem a fagyasztóba a maradék sütiket, krémeket, piskótadarabokat. Ha megfelelő mennyiség gyűlik össze, ilyet sütök belőle.

Hozzávalók

Linzerlaphoz

Kevert linzerhez

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...