r
Nosalty Logó

Berliner

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Berliner
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 2158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 8629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 2158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    393.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4880.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1163.2 g
  • Cukor
    563 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 8629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Elkészítés

A linzertésztához

  1. Elkészítjük a linzertésztát: A vajat a liszttel és a dióval elmorzsoljuk, majd a porcukorral, pici citromreszelékkel és a tojássárgával tésztává gyúrjuk. A tésztát negyed-fél órára hűtőbe helyezzük.
  2. A folyadék rész anyagait felforraljuk, a száraz részt kimérjük, és összekeverjük (a fűszerekkel nem kell spórolni).
  3. A száraz keveréket leöntjük a forró folyadékkal, és összekeverjük (ha szükséges, adhatunk hozzá még kevés forró vizet; esetleg a töltelékbe keverhetünk még pár kanál lekvárt, hogy ízesebb legyen).
  4. A linzertésztát kinyújtjuk egy szilikonpapíros tepsibe, és megszúrkáljuk villával (hogy ne púposodjon fel sütéskor).
  5. Berakjuk a tésztát sülni (7-10 perc), és közben elkészítjük a piskótát.
  6. A tojások szétválasztása után a tojásfehérjét felverjük a cukorral jó kemény habbá. A tojássárgáját elkeverjük, és ebbe óvatosan elkeverjük a tojásfehérje habot, majd haóvatosan gyors mozdulatokkalelkevertük, jöhet bele a liszt.
  7. Az elősült linzerlapot kivesszük a sütőből, és megkenjük a lekvárral.
  8. A lekvár tetejére a tölteléket rakjuk, és elegyengetjük, elsimítjuk (vizes kézzel/késsel egyszerűbb).
  9. A töltelék tetejére kerül a piskóta: csillagcsöves nyomózsákba töltjük a piskótát (nyomózsák hiányában tiszta zacskóba töltve, kis csücskét levágva készíthetjük), és díszítjük a süteményt átlósan, majd erre keresztbe.
  10. A díszített sütményt visszatesszük a sütőbe még kb. 20-25 percre, majd a megsült sütit kihűlt állapotban szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 46880
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Szuper süti egy vasárnapi ebéd után elfogyasztva. Akár olyan változatát is el tudom képzelni, hogy a töltléket dió helyett kókusszal vagy mandulával készítjük, és azoknak megfelelően ízesítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berliner
Skorpió 49 recept

A Berliner egy meglehetősen régi recept, és most pici változtatással készítettem el. Néhány fáziskép itt.

Hozzávalók

A linzertésztához

A töltelék folyékony részéhez

A töltelék száraz részéhez

A piskótarácshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...