Belga rakott csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
84g csirkemellfilé101 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
38g szárnyas alaplé3 kcal
-
19g sajt66 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
309
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
300g szárnyas alaplé21 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2470
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.4g burgonya17 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
24.8g csirkemellfilé30 kcal
-
7.4g paradicsom1 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
14.7g póréhagyma4 kcal
-
11g szárnyas alaplé1 kcal
-
5.5g sajt19 kcal
-
3.7g főzőtejszín5 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
91
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 188.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 768 micro
Összesen
309
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.1 g
Zsír
-
Összesen 113.9 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 820 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6867.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 1386 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 2562 mg
-
Nátrium 2238 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1505.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1392 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 857 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 714 mg
-
Retinol - A vitamin: 961 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 5083 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 6146 micro
Összesen
2470
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 189 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg burgonya
-
5 dkg vaj
-
3 db csirkemellfilé
-
20 dkg paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
2 db póréhagyma
-
3 dl szárnyas alaplé
-
1 dl főzőtejszín
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonykarikát rakunk. Erre szórjuk a póréhagyma-karikákat. Kissé megsózzuk, kevés fehérborssal meghintjük.
- Ezután a besózott csirkemell jön. (Én minden egyes csirkemellfilét hosszában félbe szoktam vágni, mert így biztos, hogy nem marad nyers.) A csirkére ismét a karikára vágott burgonya következik.
- Majd a karikára vágott paradicsom és az apróra vágott zöldfűszerek következnek, majd ismét egy sor csirke és póréhagyma.
- Burgonyával fejezzük be a rétegezést, amelyre vajdarabkákat teszünk. Ráöntjük a húslevest, alufóliával lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órán át pároljuk.
- Azután a fóliát eltávolítjuk és meghintjük a reszelt sajttal, meglocsoljuk a tejszínnel és addig sütjük tovább, amíg a sajt megolvad a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 1173
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 104563
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.
Ajánló
Az 1 órás párolás után szép mennyiségű lé marad az alján, amit nem öntöttem le róla és így a sütés után alul puha, szétesős lett a krumpli, felül pedig ropogósan sült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden alapanyagot nyersen teszünk az edénybe, nem kell elősütni semmit.