r
Nosalty Logó

Belga rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Belga rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6867.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    2238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1505.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1392 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    5083 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6146 micro
Összesen 2470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonykarikát rakunk. Erre szórjuk a póréhagyma-karikákat. Kissé megsózzuk, kevés fehérborssal meghintjük.
  2. Ezután a besózott csirkemell jön. (Én minden egyes csirkemellfilét hosszában félbe szoktam vágni, mert így biztos, hogy nem marad nyers.) A csirkére ismét a karikára vágott burgonya következik.
  3. Majd a karikára vágott paradicsom és az apróra vágott zöldfűszerek következnek, majd ismét egy sor csirke és póréhagyma.
  4. Burgonyával fejezzük be a rétegezést, amelyre vajdarabkákat teszünk. Ráöntjük a húslevest, alufóliával lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órán át pároljuk.
  5. Azután a fóliát eltávolítjuk és meghintjük a reszelt sajttal, meglocsoljuk a tejszínnel és addig sütjük tovább, amíg a sajt megolvad a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 1173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 104563
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.

Ajánló

Az 1 órás párolás után szép mennyiségű lé marad az alján, amit nem öntöttem le róla és így a sütés után alul puha, szétesős lett a krumpli, felül pedig ropogósan sült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden alapanyagot nyersen teszünk az edénybe, nem kell elősütni semmit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...