r
Nosalty Logó

Bejgli mákos (kelt tésztából)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pufinlekvár
Bejgli mákos (kelt tésztából)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

920
Kalória
21.5g
Fehérje
136.3g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
81.9g
Víz
179.7g
Koleszterin
11.4g
Rost
57g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8208.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    3662 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    879 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    817.7 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1083 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 5511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elsőnek elkészítjük a tölteléket.
  2. Egy lábasba beleöntjük a darált mákot, belereszeljük a 2 almát, beletesszük a cukrot a mazsolát és a vaníliás cukrot, ráöntjük a tejet, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve, kb 5-8 perc alatt összefőzzük, hogy az alma összeessen, és a mák felszívja a folyadékot.
  3. Még a tésztát készítjük, addig a tölteléket hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztához a 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük az 1 tk cukrot és a szárított élesztőt, és felfuttatjuk.
  5. A lisztet egy tálbaöntjük, közepébe mélyedéstkészítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, és kis lisztet a folyadékba kotorva, híg kovászt csinálunk a lisztkupac közepébe. Ezt 10 percig pihentetjük, ezalatt kicsit felhabosodik.
  6. Majd hozzátesszük a 4 tojássárgát, apuha margarint, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és jól kidagasztjuk, még el nem válik a tészta az edénytől és a kezünktől is, majd letakarva langyos helyen, 50 percig kelesztjük.
  7. Mikor megkelt, gyúródeszkára borítjuk, és kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, a téglalapot középen megfelezzük, és a két téglalapra elosztjuk a tölteléket egyenletesen, hogy mindenhová jusson, csak a téglalap széleitől hagyjunk üresen 1,5 cm-nyi részeket.
  8. A megtöltött téglalapokat tekerjük fel, a végeit kicsitnyomjuk vissza, tegyük zsírozott-lisztezett tepsibe, arra ügyelve, hogy a tekercs befejezése legyen a tepsiben alul, ésmég pihentessük 10 percet, majd kenjük meg 1 felverttojással.
  9. Süssük szép pirosra. A sütési idő sütőtől is függő. Először amíg nem kezd kicsit rózsaszínesedni a teteje, addig magasabb hőfokon süssük, majd mérsékeljük kissé a hőmérsékletet, és addig így süssük, míg szép barnás nem lesz a teteje.
  10. Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32x23

Igen finom, puha süti lessz belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!