Bejgli koszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
56g finomliszt205 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
2 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
6g víz0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
-
7g tojás9 kcal
Összesen
569
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
12g friss élesztő13 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
90g dió589 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4539
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
40.9g finomliszt149 kcal
-
11.4g vaj82 kcal
-
5.5g sertészsír49 kcal
-
4.5g porcukor18 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g habtejszín13 kcal
-
4.5g víz0 kcal
A töltelékhez
-
10.9g sárgabaracklekvár30 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
8.2g dió54 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez
-
5g tojás6 kcal
Összesen
413
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
569
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 250.2 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 778 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2045.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1095 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.6 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 253.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 1127 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
4539
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
413
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
45 dkg finomliszt
-
12.5 dkg vaj
-
6 dkg sertészsír
-
5 dkg porcukor
-
12 g friss élesztő
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
0.5 dl habtejszín
-
0.5 dl víz
A töltelékhez
-
6 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek porcukor
-
9 dkg dió
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet fahéj
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Késes betétű robotgépbe tesszük a tészta hozzávalóit (élesztőt is, amit nem kell előre felfuttatni!), és addig járatjuk a gépet, míg a tészta össze nem áll. A tésztacipót letakarjuk, és kb. 20 percig pihentetjük.
- Zsírpapírt terítünk egy nyújtódeszkára, és a cipót téglalapformára nyújtjuk. Könnyen dolgozhatunk, ha egy másik sütőpapírt terítünk a tésztára, és így nyújtjuk (a deszkát és a nyújtófát ne lisztezzük!).
- A téglalap alakú tésztát kenjük meg baracklekvárral, (hintsük meg porcukorral), szórjuk meg a citromhéjjal és fahéjjal elkevert dióval.
- Két szélét és túlsó végét hajtsuk be kb. 1 cm vastagon, majd tekerjük fel a tésztát (a vége alulra kerüljön).
- A sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsibe, majd a hosszú bejgliből hajlítsunk óvatosan egy koszorút, nyomkodjuk össze az illesztést. Kb. 2 cm-ként vagdossuk be a tésztát a kör külsejétől indulva, csak egy kis részt ne vágjunk át. Az így kapott szeleteket fordítgassuk óvatosan ki és be.
- Kenjük le tojássárgával, majd hagyjuk, hogy hideg helyen rászáradjon. Ekkor kenjük le tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3310
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
Az idén sütöttem először bejglit az ünnepekre, mert most találtam rá a számomra legszimpatikusabb receptekre. Koszorúformára kihajtogatott szeletei több okból is praktikusak: mutatósak, és így biztos nem kell attól félni, hogy sülés közben kihasad a bejgli és csúnya lesz. A túl tömény, főzött töltelékeket sem kedvelem, így ez az egyszerű megoldás nagyon megtetszett. A tészta és a töltelék receptjét kedvencem oldalán találtam, köszönet érte Limarának. A koszorúra formázott bejgli ötletét pedig egy közösségi oldalon láttam meg. Bár az idén már gondolom senki sem tud bejglire gondolni, de az elkövetkező években még jól jöhet egy ilyen recept!