Bejgli koszorú
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
45 dkg finomliszt
-
12.5 dkg vaj
-
6 dkg sertészsír
-
5 dkg porcukor
-
12 g friss élesztő
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
0.5 dl habtejszín
-
0.5 dl víz
A töltelékhez
-
6 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek porcukor
-
9 dkg dió
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet fahéj
A kenéshez
-
1 db tojás
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
56g finomliszt205 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
2 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
6g víz0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
-
7g tojás9 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
12g friss élesztő13 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
90g dió589 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
40.9g finomliszt149 kcal
-
11.4g vaj82 kcal
-
5.5g sertészsír49 kcal
-
4.5g porcukor18 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g habtejszín13 kcal
-
4.5g víz0 kcal
A töltelékhez
-
10.9g sárgabaracklekvár30 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
8.2g dió54 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez
-
5g tojás6 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 250.2 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 778 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2045.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1095 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 507.6 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 21 mg
Víz
-
Összesen 253.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 1127 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Elkészítés
A tésztához
- Késes betétű robotgépbe tesszük a tészta hozzávalóit (élesztőt is, amit nem kell előre felfuttatni!), és addig járatjuk a gépet, míg a tészta össze nem áll. A tésztacipót letakarjuk, és kb. 20 percig pihentetjük.
- Zsírpapírt terítünk egy nyújtódeszkára, és a cipót téglalapformára nyújtjuk. Könnyen dolgozhatunk, ha egy másik sütőpapírt terítünk a tésztára, és így nyújtjuk (a deszkát és a nyújtófát ne lisztezzük!).
- A téglalap alakú tésztát kenjük meg baracklekvárral, (hintsük meg porcukorral), szórjuk meg a citromhéjjal és fahéjjal elkevert dióval.
- Két szélét és túlsó végét hajtsuk be kb. 1 cm vastagon, majd tekerjük fel a tésztát (a vége alulra kerüljön).
- A sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsibe, majd a hosszú bejgliből hajlítsunk óvatosan egy koszorút, nyomkodjuk össze az illesztést. Kb. 2 cm-ként vagdossuk be a tésztát a kör külsejétől indulva, csak egy kis részt ne vágjunk át. Az így kapott szeleteket fordítgassuk óvatosan ki és be.
- Kenjük le tojássárgával, majd hagyjuk, hogy hideg helyen rászáradjon. Ekkor kenjük le tojásfehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Az idén sütöttem először bejglit az ünnepekre, mert most találtam rá a számomra legszimpatikusabb receptekre. Koszorúformára kihajtogatott szeletei több okból is praktikusak: mutatósak, és így biztos nem kell attól félni, hogy sülés közben kihasad a bejgli és csúnya lesz. A túl tömény, főzött töltelékeket sem kedvelem, így ez az egyszerű megoldás nagyon megtetszett. A tészta és a töltelék receptjét kedvencem oldalán találtam, köszönet érte Limarának. A koszorúra formázott bejgli ötletét pedig egy közösségi oldalon láttam meg. Bár az idén már gondolom senki sem tud bejglire gondolni, de az elkövetkező években még jól jöhet egy ilyen recept!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!