r
Nosalty Logó

BBQ padlizsánkrém házi majonézzel és medvehagymával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
BBQ padlizsánkrém házi majonézzel és medvehagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3015 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 502 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    193 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3161.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1822.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 3015 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, enyhén megszurkáljuk, hogy a sülés közben ne robbanjanak szét. Kerti grillen (fontos a füstös ízek miatt) 200 fokon megsütjük, amíg mindenhol feketére nem vált a héja.
  2. Ezután kerámia vagy műanyag késsel felvágjuk őket, műanyag kanállal kikaparjuk a belsejét. A húst felaprítjuk, és műanyag szűrőben hagyjuk legalább 1 órán át lecsöpögni belőle a felesleges nedvességet.
  3. Elkészítjük a majonézt. Előzetesen hűtsük be hozzá a tojásokat és az olajat. A tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, füstölt pirospaprika port és a sót.
  4. Ezután vékony sugárban vagy cseppenként beledolgozzuk az olajat, folyamatos keverés mellett.
  5. A medvehagyma leveleket apróra vágjuk, és hozzáadjuk a kész majonézhez.
  6. Beleforgatjuk a padlizsánt, és ha szükséges, után sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17157
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Ajánló

Előételnek, vagy mint ebben az esetben, borok mellé remek választás. A füstölt pirospaprika port ne hagyjuk ki, sok kulináris szaküzletben beszerezhető már, magyar és külföldi gyártmányok is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bor ízharmonizációs vacsorán vettem részt, ahol a 6 borhoz tapas-okat szolgáltunk fel, ez volt az egyik. Ilyen mennyei padlizsánkrémet még nem ettem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...