r
Nosalty Logó

BBQ aprópecsenye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
geoservice
BBQ aprópecsenye
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Készre sütés

406
Kalória
31.7g
Fehérje
47.8g
Szénhidrátok
9.8g
Zsír
323g
Víz
98.2g
Koleszterin
6.1g
Rost
11.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Készre sütés

Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Készre sütés

Összesen 1222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Készre sütés

Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5927 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    911 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2868 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17782 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2732 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 1222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    479 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. A kockára vágott pulykacombot hideg folyóvízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lezárható tálban BBQ szósszal (esetleg egy csipet só hozzáadásával) elkeverjük, és a hűtőbe tesszük pihenni cca. 2-3 órára.
  2. A közepes méretű sárgarépákat először keresztben, majd hosszában három-három felé vágjuk, és a húshoz hasonlóan a darabokat egy lezárható tálban BBQ szósszal elkeverjük, és szintén pihenni hagyjuk.

Készre sütés

  1. A steakburgonyát - célszerű sütőben is süthetőt vásárolni - annak csomagolásán leírtak szerint sütőben készre sütjük, amíg a húst és a répát egy serpenyőben kisütjük.
  2. Egy közepes méretű serpenyőbe tesszük a barbecue szószban pácolt pulykacomb-kockákat és alaposan - ahogy a BBQ sülteket szokás - átsütjük.
  3. Miután a húst a serpenyőből kivettük - persze párhuzamosan is készülhet a hússal - a répát először fedő alatt megpároljuk, majd hirtelen, nagy hőfokon készre sütjük.
  4. A fentiek elkészültével az ételt egy nagyobb tányérra kiszedjük, és a hamisítatlan barbecue életérzés jegyében egy kis BBQ szószt öntünk a tányérra. A burgonyát megsózzuk, a hús és a répa édeskés/zamatos ízével remek harmóniát alkot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Otthon, nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis kiadós ételre vágytunk, ami ráadásul a hamarosan kezdődő grillszezon ízeinek ígéretét hordozza.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos itt folytatja tévés pályafutását

A Troll a konyhában 3. évada március 31-től megújulva tér vissza a képernyőkre. A házigazda, Rákóczi Feri mellé Sárközi Ákos (a Konyhafőnök korábbi zsűritagja) csatlakozik döntőbíróként, aki kiszúrja, melyik ételek estek áldozatul a napi troll munkálkodásának. Ez nem minden, ugyanis sok újdonság várható az új évadban, többek között az is, hogy a nézők elsőkézből értesülnek arról, ki a szabotőr, így végigkövethetik minden lépését.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!