Bazsalikomos-zsályás ecetes uborka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
71
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
141
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
56.3g uborka8 kcal
-
6.8g ecet1 kcal
-
33.8g víz0 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g zsálya0 kcal
-
1.1g szárított paradicsom3 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
15
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2142.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 1955 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 412.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 2295 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
71
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4285.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 3910 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 824.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 4590 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
141
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 92.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 517 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
15
kcal
Hozzávalók
-
500 g uborka
-
300 ml víz
-
10 g só
-
10 levél bazsalikom
-
1 g zsálya
-
10 g szárított paradicsom
-
1 ek porcukor
Elkészítés
- Az uborkákat megmossuk, szivaccsal átdörzsöljük, majd uborkaszeletelővel hosszanti irányban csíkokat vágunk belőle. A hozzávalókhoz egy 800 ml űrmértékű befőttes üveget használjunk.
- Az üveget megtöltjük az uborkával, majd hozzáadjuk a fűszereket, a porcukrot. Leöntjük az ecettel, majd jöhet bele annyi forró víz, ami teljesen ellepi. Nem baj, ha kicsit túlcsordul, hiszen az a fontos, hogy légmentesen le tudjuk zárni.
- Ha elkészült, konyharuhába tekerve hagyjuk kihűlni, majd 1-2 napra hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Felbontás után pár napon belül elfogyasztandó.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 554
- Feltöltés dátuma: 2022. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept