r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell parmezános bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Thisandthat
Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell parmezános bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3835 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 222 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1569 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    1761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    3390 micro
Összesen 1333 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3647 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval ízesítjük, majd parmezánnal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.
  2. Tepsibe sorakoztatjuk, olajjal meglocsoljuk, majd 200 fokon addig sütjük, amíg a csirke el nem készül (egyszer megfordítottam őket).
  3. Ezután egy kis sóval, borssal, cukorral és zöld fűszerekkel elkevert paradicsompürével kenjük meg a húsokat, arra jön a friss bazsalikom, végül pedig a mozzarella.
  4. A sütőben még kb. 10 percig sütjük.
  5. Krumplipürével és salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8899
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell parmezános bundában
Thisandthat 161 recept

Ez az a csirke, amit ha hetente készítenék, akkor se unnék meg, mert annyira finom! Még karácsonyi fogásként is megállná a helyét. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...