r
Nosalty Logó

Bazsalikomos paradicsomleves canelloni tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Bazsalikomos paradicsomleves canelloni tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3572.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5582 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk és durvára vágjuk.
  2. A hagymát és fokhagymát 1 dl vízben pár perc alatt megpároljuk, majd beletesszük a paradicsomlevet és azonos mennyiségű vízzel felhígítjuk. Sózzuk és a bazsalikomlevél felével ízesítjük.
  3. Pár percig hagyjuk forrni, hogy az ízek összeérjenek, majd beletesszük a száraztésztát és elzárjuk alatta a lángot.
  4. Tálalásig kb. 10 percig pihentetjük, amíg a tészta magába szívja a nedvességet és megpuhul.
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 47227
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 26.

Ajánló

Parmezán sajtból faragott forgácsokkal tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos paradicsomleves canelloni tésztával
ze(n)derta 188 recept

Hidegen-melegen, sajttal vagy sajt nélkül... Mindenhogyan finom.

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...