Bársonyos-tejszínes csokihab party adag
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
2g feketekávé0 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
16g feketekávé1 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
18.6g étcsokoládé101 kcal
-
20.4g tojás26 kcal
-
1.9g porcukor8 kcal
-
1.5g feketekávé0 kcal
-
55.7g habtejszín163 kcal
-
1.9g vaníliás cukor7 kcal
-
0g só0 kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 266.5 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2798.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1162 mg
-
Nátrium 530 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.8 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 546 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1988 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 670 mg
-
Retinol - A vitamin: 1954 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1036 micro
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Hozzávalók
-
20 dkg étcsokoládé
-
4 db tojás
-
3 ek porcukor
-
2 ek feketekávé
-
6 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- A csokit apróra tördeljük ésa kávéval együttfelolvasztjuk (csak néhányszor keverjük!)egy hőálló tálban, vízgőz felett (a tál alja ne érjen a forró vízbe!), majd félretesszük langyosrahűlni.
- A tojások sárgáját 1 ek cukorral és az egyik vaníliás cukorral habverővel/ géppel pár percig jóhabosra keverjük.
- A hideg tojások fehérjét egy csipet sóval nem túl kemény habbá verjük.
- A kihűlt, de még folyós csokit a tojássárgás keverékbe forgatjuk, majda tojásfehérje habotis beledolgozzuk a masszába (óvatosan forgatva).
- A tejszínt a 2 ek porcukorral, a másikzacskó vaníliás cukorral nem túl kemény habbá verjük.
- A tejszín kétharmadát óvatosan beleforgatjuk a csokis keverékünkbe, majdkisebb üvegtálkákba, vagy üvegpoharakba töltjük(ez az adag kb. 10 kisebb tálka/ pohárka megfelelője).
- Hūtőbe tesszük 2 órára(nyári melegben fagyasztóbalehet tenni 1 órára, hogy kicsit fagyosan-üdítő legyen).
- A maradék egyharmad tejszínhabot diszítéshez használjuk. Csokiforgáccsal, vagy kakaóporral meghintve tálaljuk és hallgatjuk az áhítozásokat ;).
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9675
- Feltöltés dátuma: 2013. január 06.
Ajánló
Várandós kismamáknak nem ajánlott, a nyers tojás (minimálisan rizikós) használata miatt. Friss tojásnál szinte nulla a salmonella-veszély, de aki fél ettől, annak Petra kávés csokihab receptje egy kitűnő variációja ennek a receptnek- tojás nélkül. Egyébként felkutattam: éttermekben -szigorúan csak 60 Celsius fokon- 5 percig gőz felett keverik a nyers tojást, hogy pasztőrizálják (édességekhez, vagy szószokhoz); de ez sem 100%-os védelem... Én évek óta gyakran készítem ezt a receptet minden bonyodalom nélkül... kivéve az állandó alkudozást ;). Nyugodtan lehet hűteni egy nagy üvegtálban is (folpackkal lefedve), és vizes nagykanállal "galuskázni" tálaláskor; tetszés szerint friss málnával, eperrel, mangóval, vagy gyümölcspürével..:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egyik legkedvencebb régi édesség receptem; Margaret Fulton ( az Ausztrálok Horváth Ilonája :) egyik kis édesség könyvébõl. Meg kellett dupláznom, mert party nélkül is mindig ment az alkudozás, hogy kié legyen az utolsó csokihabos tálka!