Bársonyos csokoládétorta céklával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tortához
-
42g margarin299 kcal
-
42g étcsokoládé228 kcal
-
25g erythritol0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
83 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
50g cékla14 kcal
A forma kikenéséhez
-
2g margarin12 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A díszítéshez
-
2g erythritol0 kcal
Összesen
681
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tortához
-
250g margarin1793 kcal
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
150g erythritol0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
498 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
300g cékla86 kcal
A forma kikenéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A díszítéshez
-
10g erythritol0 kcal
Összesen
4080
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tortához
-
19.1g margarin137 kcal
-
19.1g étcsokoládé105 kcal
-
11.5g erythritol0 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.5g teljes kiőrlésű liszt38 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
23g cékla7 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.8g margarin5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A díszítéshez
-
0.8g erythritol0 kcal
Összesen
312
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 734 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
681
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 50.1 g
Zsír
-
Összesen 305.3 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4404.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 755 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 618 mg
-
Foszfor 1992 mg
-
Nátrium 907 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.6 g
-
Cukor 135 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 352.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 2229 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1699 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
4080
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
25 dkg margarin
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
0.5 csomag sütőpor
A forma kikenéséhez
-
1 ek margarin
-
1 evőkanál finomliszt
A díszítéshez
-
1 ek erythritol
Elkészítés
A tortához
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Egy hőálló tálba belekockázzuk a margarint, beletördeljük a csokoládét, és betesszük olvadni a melegedő sütőbe. Így nem kell külön vízgőz felett végezni az olvasztást.
- Egy nagy tálba kimérjük a Xukor zérót, hozzáadjuk a tojásokat, és habverővel simára keverjük. Közben a csokoládét kivesszük, átkeverjük, ha még nem olvadt el teljesen, visszatesszük kicsit a sütőbe, de vigyázzunk, nehogy túlmelegedjen.
- Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a csipet sót.
- A csokoládét a margarinnal szép fényesre keverjük, kicsit hűlni hagyjuk, mielőtt összeállítjuk a tésztát. Addig egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal, és liszttel áthintjük.
- A langyos olvasztott csokoládét a tojásokhoz adjuk, összekeverjük, hogy szép egynemű masszát kapjunk.
- Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd legvégül beleforgatjuk a reszelt céklát. Nem szabad sokáig kevergetni, mert tömör lesz a tészta. Belekanalazzuk a tortaformába, elegyengetjük, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha megszurkálva pár kis morzsa tapad még a tűre. Ne süssük túl, mert kiszárad.
- A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10584
- Feltöltés dátuma: 2012. december 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ági78
149 recept
Anyuéktól a múltkor kaptunk pár szép céklát. Gondoltam, most hétvégén készítek valamit belőlük. Az eredeti recept Hugh Fearnley-Whittingstall River Cottage minden napra című szakácskönyvéből származik. Én kisebb módosításokkal készítettem. Szintén a karácsonyi főpróba szereplője. :) A céklát alapos súrolás után alufóliába csavarva 1,5-2 órát sütöttem 190°C-on előző este. Ha aznap sütjük a céklát, hagyjuk a fóliában langyosra hűlni, mielőtt megpucolnánk és lereszelnénk. A végeredmény egy belül krémes, nagyon-nagyon csokoládés sütemény. Békés, boldog ünnepeket kívánok mindenkinek! http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/