r
Nosalty Logó

Bársonyos csokoládétorta céklával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Bársonyos csokoládétorta céklával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

681
Kalória
8.3g
Fehérje
49.9g
Szénhidrátok
50.9g
Zsír
58.8g
Víz
93.4g
Koleszterin
7.2g
Rost
22.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 4080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4404.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2229 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 4080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Egy hőálló tálba belekockázzuk a margarint, beletördeljük a csokoládét, és betesszük olvadni a melegedő sütőbe. Így nem kell külön vízgőz felett végezni az olvasztást.
  3. Egy nagy tálba kimérjük a Xukor zérót, hozzáadjuk a tojásokat, és habverővel simára keverjük. Közben a csokoládét kivesszük, átkeverjük, ha még nem olvadt el teljesen, visszatesszük kicsit a sütőbe, de vigyázzunk, nehogy túlmelegedjen.
  4. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a csipet sót.
  5. A csokoládét a margarinnal szép fényesre keverjük, kicsit hűlni hagyjuk, mielőtt összeállítjuk a tésztát. Addig egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal, és liszttel áthintjük.
  6. A langyos olvasztott csokoládét a tojásokhoz adjuk, összekeverjük, hogy szép egynemű masszát kapjunk.
  7. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd legvégül beleforgatjuk a reszelt céklát. Nem szabad sokáig kevergetni, mert tömör lesz a tészta. Belekanalazzuk a tortaformába, elegyengetjük, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha megszurkálva pár kis morzsa tapad még a tűre. Ne süssük túl, mert kiszárad.
  8. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szeletelhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Anyuéktól a múltkor kaptunk pár szép céklát. Gondoltam, most hétvégén készítek valamit belőlük. Az eredeti recept Hugh Fearnley-Whittingstall River Cottage minden napra című szakácskönyvéből származik. Én kisebb módosításokkal készítettem. Szintén a karácsonyi főpróba szereplője. :) A céklát alapos súrolás után alufóliába csavarva 1,5-2 órát sütöttem 190°C-on előző este. Ha aznap sütjük a céklát, hagyjuk a fóliában langyosra hűlni, mielőtt megpucolnánk és lereszelnénk. A végeredmény egy belül krémes, nagyon-nagyon csokoládés sütemény. Békés, boldog ünnepeket kívánok mindenkinek! http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!