Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
A pác
A hús
-
250g bárányborda607 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
A pesztó
-
26g menta18 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
7g dió43 kcal
-
20 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
2g só0 kcal
A saláta
-
75g koktélparadicsom14 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
1g menta0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A burgonya
Összesen
1002
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
A pác
A hús
-
1000g bárányborda2428 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A pesztó
-
105g menta74 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
26g dió170 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
7g só0 kcal
A saláta
-
300g koktélparadicsom54 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
2g menta1 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A burgonya
-
400g burgonya231 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4006
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
A pác
A hús
-
46.4g bárányborda113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
A pesztó
-
4.9g menta3 kcal
-
2.8g bazsalikom1 kcal
-
1.2g dió8 kcal
-
0.9g parmezán sajt4 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.3g só0 kcal
A saláta
-
13.9g koktélparadicsom3 kcal
-
2.3g lilahagyma1 kcal
-
0.1g menta0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
A burgonya
-
18.6g burgonya11 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
187
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1638.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 813 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 951 micro
Összesen
1002
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 135.4 g
Zsír
-
Összesen 346.5 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 539 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6555.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 816 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 1620 mg
-
Nátrium 3511 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 557 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 3253 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3802 micro
Összesen
4006
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 358 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A pác
-
6 ek olívaolaj
A hús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
A pesztó
-
15 szál menta
-
1 csokor bazsalikom
-
2 teáskanál olívaolaj
-
1.2 teáskanál só
A saláta
-
30 dkg koktélparadicsom
-
1 kis db lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
A burgonya
-
400 g burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A pác
- Elkészítjük a páclét, összekeverjük a hozzávalókat, és beletesszük a húst úgy, hogy minden darabot egyformán érjen a páclé. Én egy speciális zacskóba szoktam tenni, amit légmentesen le lehet zárni, és nem csöpög.
- 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
A hús
- A sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, jól letörölgetjük, amennyire szárazra csak lehet. Közvetlen a sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
- Két nagy serpenyőben olajat forrósítunk (ha ezt az adagot készítjük, és azt akarjuk, hogy minden kb egy időben készüljön el), ha már elég forró, beletesszük a húst, és nagy lángon mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.
- Kiszedjük, melegen tartjuk.
A pesztó
- A bazsalikomról és a mentáról leszedjük a leveleket, összevágjuk. Az összes hozzávalót robotgéppel összeaprítjuk, tálalásig félretesszük.
A saláta
- A paradicsomokat negyedeljük, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk, a mentát hozzákeverjük, olívaolajjal leöntjük.
- Csak tálalás előtt sózzuk.
A burgonya
- A burgonyát sós vízben megfőzzük, amikor már majdnem kész, leszűrjük.
- Tepsibe tesszük, jól megkenegetjük az olajjal, hogy mindenhova kerüljön, forró sütőben sütjük, amíg kicsit meg nem pirul. (Én 300 fokos sütőben sütöttem grill programon, 15 percig. Ha ilyen nincs, akkor a legmagasabb hőfokra tegyük a sütőnk. :)
- Sütés hőfoka: 300 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 12751
- Feltöltés dátuma: 2014. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Azért ilyen összetett ez a recept, mert egyedül a báránysült nem ebéd:), itt minden kiegészíti egymást. A fotón a pesztó azért nem zöld színű, mert nem volt itthon zöld bazsalikom, csak lila.